Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Ακόμα να συλληφθούν οι Κρητικοί κακοποιοί που προσπάθησαν να σκοτώσουν τους Γερμανούς

 


Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και ζήτησε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι.

Την άμεση σύλληψη των δραστών της μανιακής επίθεσης σε βάρος τους στο Πέραμα Μυλοποτάμου το πρωί της Παρασκευής, ζητά η οικογένεια των Γερμανών τουριστών, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιμένουν ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα, αφού φοβούνται να βγουν από το ξενοδοχείο που διαμένουν στη Σκαλέτα Ρεθύμνου, όσο οι δράστες της επίθεσης κυκλοφορούν ακόμα προκλητικά ελεύθεροι.

Όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ, μία απλή υπόθεση, η ανταλλαγή στοιχείων μετά από την ελαφρά πρόσκρουση του 4Χ4 στο πίσω μέρος του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, εξελίχθηκε σε θρίλερ για τα τρία αδέρφια και τον πατριό τους. Εκτός από τη βίαιη, επίθεση που δέχθηκε αρχικά ο Κρις, ο ένας από τους δύο γιους, ακολούθησε και η επίθεση με μαχαίρι που είχε λάμα 20 – 25 εκατοστών.

Οι Γερμανοί κάλεσαν την αστυνομία, αλλά όπως καταγγέλλουν, δεν υπήρξε αρχικά καμία αντίδραση απο την αστυνομία στις εκκλήσεις της οικογένειας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Πρόξενος της Γερμανίας στην Κρήτη κυρία Γαναδάκη, εξέφρασε την απορία της γιατί ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το ΑΤ Μυλοποτάμου αν και έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα από χθες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός έχει εύλογα εξοργίσει και τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι επισημαίνουν ότι είναι αδιανόητο μια εξαιρετικά μικρή ομάδα ανθρώπων να προκαλεί πλήγματα στον τουρισμό της Κρήτης αφού αυτή δεν η πρώτη φορά που ανεγκέφαλοι προκαλούν πρόβλημα με αναίτιες επιθέσεις σε βάρος επισκεπτών.

Ο Κρις Μαρκ Φίδερστον περιέγραψε στο protothema.gr  το περιστατικό που συνέβη στους δρόμους του Ρεθύμνου από την αρχή μέχρι το τέλος :

Στις 19 Αυγούστου 2022 πήγαμε από το ξενοδοχείο που μέναμε με την οικογένειά μου για να παραλάβουμε την αδελφή μου από το ξενοδοχείο που έμενε. Αφού παραλάβαμε την αδελφή μου, επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Μετά από μια αριστερή στροφή, ένα μαύρο 4x4 βγήκε από κάτι που φαινόταν σαν γκαράζ και εξετράπη στην πλευρά του δρόμου μας - χτυπώντας το μπροστινό αριστερό φτερό του αυτοκινήτου.

Σταματήσαμε αμέσως και γυρίσαμε πίσω, καθώς το 4x4 συνέχισε να οδηγεί σα να μη συνέβη τίποτα. Η αρχική μας σκέψη ήταν να ακολουθήσουμε το αυτοκίνητο και να του ζητήσουμε ευγενικά να σταματήσει- να εκτιμήσουμε τη ζημιά και να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ασφάλειας μαζί με τα προσωπικά στοιχεία. Έτσι κάναμε σήμα με φώτα και κινήσεις των χεριών.

Ο οδηγός του μαύρου 4x4 μας έδωσε το σήμα να σταματήσουμε δίπλα του. Οδηγώντας προς το Πέραμα το 4x4 σταμάτησε ξαφνικά και σταματήσαμε δίπλα του.  Αμέσως, ο οδηγός άνοιξε την πόρτα του με δύναμη προκαλώντας περαιτέρω ζημιά στο πλάι του αυτοκινήτου. Έπειτα βγήκε έξω και με χτύπησε στο πρόσωπο ενώ εγώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού.

Ο αδελφός μου στο πίσω κάθισμα αντέδρασε αμέσως και βγήκε από το αυτοκίνητο μαζί με τον φίλο της μητέρας μου. Ο οδηγός προσπάθησε στη συνέχεια να κινηθεί προς τον αδελφό μου, αλλά η αδελφή μου ευτυχώς άνοιξε την πόρτα της παγιδεύοντάς τον ανάμεσα στις δύο πόρτες. Προσπάθησε να χτυπήσει τον αδελφό μου, αλλά προστατεύτηκε και τον γρονθοκόπησε κατευθείαν στη μύτη.

Τότε άρχισε να αιμορραγεί και να περπατάει προς το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια βγήκα από το αυτοκίνητο για να ηρεμήσω την κατάσταση, αλλά ο συνοδηγός του 4x4 με απείλησε με τις μπουνιές με άρπαξε ολόκληρος. Χωρίς δισταγμό, τον γρονθοκόπησα για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Προσπάθησα να φύγω από εκεί αλλά με ακολούθησε ο συνοδηγός με περαιτέρω απειλές.

Καταλήξαμε στο μπροστινό μέρος των δύο αυτοκινήτων, καθώς προσπαθούσα να διαφύγω. Σε μια προσπάθεια να τον πετάξω μακριά μου, ο φίλος της μητέρας μου φωνάζει ''μαχαίρι, μαχαίρι, μαχαίρι''. Αμέσως αφήνω τον συνοδηγό να φύγει, προσπαθώντας να εντοπίσω πού είναι το μαχαίρι.

Ο οδηγός κρατούσε ένα μαχαίρι το οποίο μου φάνηκε σαν 20-25 εκατοστά. Περπατούσε προς το μέρος μου με υψωμένα τα χέρια έτοιμος να με μαχαιρώσει. Προσπαθήσαμε αμέσως να μπούμε στο αυτοκίνητο και να φύγουμε, ωστόσο, γεμάτοι αδρεναλίνη έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι όλοι ήταν στο αυτοκίνητο. Είπα στην αδελφή μου να μπει στο αυτοκίνητο με τον φίλο της μητέρας μου, καθώς αντιμετώπιζα έναν άνδρα με μαχαίρι.

Οι δύο τύποι εμπόδισαν το αυτοκίνητο να κινηθεί, αλλά, αφού ο συνοδηγός χτύπησε το παρμπρίζ καταφέραμε να ξεφύγουμε και οδηγήσαμε προς το Πέραμα.

Στους καθρέφτες είδαμε το μαύρο 4x4 να πλησιάζει. Έπεσαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μας για να μας σπρώξουν εκτός δρόμου. Μια κανονική καταδίωξη για πάνω από 1 χιλιόμετρο. Γεμάτοι αδρεναλίνη και άγχος έπρεπε να αποφύγουμε την αντίθετη κυκλοφορία και να αποφύγουμε το μαύρο 4x4 που χτυπούσε στο πλάι και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Οδηγώντας μέσα στο Πέραμα σε πυκνή κυκλοφορία και αλλάζοντας λωρίδες κυκλοφορίας φοβόμασταν για τη ζωή μας και η αδελφή μου φώναζε για βοήθεια και αστυνομία! Αφού οδηγήσαμε από τη αντίθετη πλευρά του δρόμου αναγκαστικά καθώς ο κεντρικός δρόμος ήταν γεμάτος κίνηση, πλησιάσαμε ένα αυτοκίνητο που ερχόταν προς το μέρος μας. Αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε, προσπαθώντας να κόψουμε δρόμο αλλά το μαύρο 4x4 μας έκοψε το δρόμο και έκανε όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητό μας. 

Αμέσως, ένα μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε μέσα στο Πέραμα και γύρω από τα αυτοκίνητα. Ο οδηγός ξαναβγήκε με το ίδιο πιστεύω μαχαίρι και προσπάθησε να έρθει προς το μέρος μας αλλά οι ντόπιοι τον σταμάτησαν και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση. Μας κατεύθυναν έξω από το σημείο και οδηγήσαμε πολλά χιλιόμετρα με ένα πλήρως κατεστραμμένο, καλυμμένο με αίμα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο προς το ξενοδοχείο.

Αυτό που φαινόταν να είναι οικογενειακές διακοπές μετατράπηκε σε μια εμπειρία τρόμου».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου