Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποκαλύψεις και δεν θέλει διερεύνηση για τις υποκλοπές.

 



Αρνητικός εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο επέκτασης της χρονικής περιόδου που θα ερευνήσει η Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, κάτι που δεν αποφύγει.

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του κινητού Μητσοτάκη το 2018, οι παρακολουθήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ των κινητών Λαφαζάνη - Βαρουφάκη όπως οι ίδιοι έχουν καταγγείλει, τρομάζουν το Αλέξη Τσίπρα.

Η δικαιολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απορρίπτουν την πρόταση διεύρυνσης, εκτιμώντας πως το Μαξίμου επιχειρεί «να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τρέμουν τις αποκαλύψεις για το παρακράτος που είχαν στήσει το 2015-2019 μέσα στο Μαξίμου με την εποπτεία του Αλέξη Τσίπρα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δώσει απαντήσεις για όσα έχουν καταγγελθεί και βάση των στοιχείων που έχει μαζέψει η κυβέρνηση.

Και το κυριότερο, 22 Αυγούστου ο ελληνικός λαός θα μάθει γιατί παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, γιατί δεν πήγε ποτέ να ενημερωθεί στο γιατί τον παρακολουθούσαν και εάν υπήρχε θέμα εθνικής ασφάλειας.

Στις επιδιώξεις του Μεγάρου Μαξίμου, κάτι που θέλει και ο ελληνικός λαός,  είναι η περίοδος με την οποία θα ασχοληθεί η Εξεταστική να είναι ευρύτερη από αυτή που αφορά την παρούσα κυβέρνηση. Και να φτάνει σύμφωνα με όσα ακούγονται όχι μέχρι το 2015, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά να απλωθεί μέχρι το 2012, στην κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. 

Η κυβέρνηση στο ίδιο πλαίσιο φροντίζει να υπενθυμίζει την «απειλή» του ΣΥΡΙΖΑ περί ελέγχου «των αρμών της εξουσίας» και τις υποσχέσεις ότι η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου