Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Η σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ - Τουρκία παίζει πάλι με τους S-400

 



Τις προηγούμενες ημέρες φάνηκε καθαρά η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Τούρκους και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα με την ανθελληνική στάση του, που εργαλειοποίησε τους λαθρομετανάστες πρός όφελος της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν κινείται στην φαιδρή πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ψέμα, απάτη, προπαγάνδα, προκλήσεις και περιμένει μήπως του βγει κάτι. Για αυτό τον λόγο άλλωστε θα ήθελε μια κυβέρνηση Τσίρκο - ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κουμάντο στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι αφήνοντας την εργαλειοποίηση των μεταναστών, που παρά την βοήθεια των συμμάχων του Ερντογάν, Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερών οργανώσεων δεν τους βγήκε, είπε να προκαλέσει τις ΗΠΑ. 

Την πληροφορία πως Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν συμβόλαιο για την αποστολή στην Αγκυρα της δεύτερης συστοιχίας αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 μετέδωσε το πρακτορείο TASS. 

O επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας της Ρωσίας, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, αναφερόμενος στους S-400 δήλωσε: «Θέλω να σημειώσω ότι η σχετική σύμβαση έχει ήδη υπογραφεί. Μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει την τοπική παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος (S-400) στην Τουρκία».

Η πρώτη αποστολή S-400 στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2019 είχε προκαλέσει την αντίδραση των ΗΠΑ, που επέβαλαν κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους του τομέα της άμυνας και απέκλεισαν την Αγκυρα από το πρόγραμμα συμπαραγωγής του μαχητικού F-35.

Η Τουρκία διαψεύδει δήθεν τα περί υπογραφής νέου συμβολαίου.

Η είδηση που μεταδόθηκε από το TASS προκάλεσε αναταραχή στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και ο γενικός δείκτης υποχώρησε 2,5%. Μετά τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων ότι δήθεν δεν υπάρχει συμφωνία οι συναλλαγές ομαλοποιήθηκαν και ο δείκτης επανήλθε στα κανονικά επίπεδα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου