Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Κρατικής Ασφάλειας και τη Γενική Εισαγγελέα της Ουκρανίας

 


Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανία και η Γενική Εισαγγελέας της χώρας είναι μεταξύ των ατόμων που απέλυσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εκδίδοντας εκτελεστικά διατάγματα αργά το βράδυ της Κυριακής (17/7).



Ο Ιβαν Μπακάνοφ, μέχρι σήμερα επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, είναι παιδικός φίλος του Ζελένσκι, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον παιδικό του φίλο να τον καρατομήσει. 



Η Γενική Εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα είχε αναλάβει την προσπάθεια δίωξης των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία. Η απόφαση αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, χωρίς καμία εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν.

Περισσότεροι από 60 υπάλληλοι στην υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας και στη Γενική Εισαγγελία εργάζονταν εναντίον της χώρας, στα κατεχόμενα από τη Ρωσία εδάφη.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει 651 ποινικές έρευνες για την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της συνεργασίας σε βάρος εργαζομένων σε εισαγγελικά γραφεία, υπηρεσίες προδικαστικών ερευνών και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου