Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Αφέθηκε ελεύθερη από το καθεστώς του δικτάτορα Πούτιν η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα

 



Η Ρωσίδα δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιάνικοβα, η οποία έγινε διάσημη μετά τη διαμαρτυρία της σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση κατά της εισβολής στην Ουκρανία, προσήχθη χθες Κυριακή σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, έγινε γνωστό από τον δικηγόρο της.

Λίγη ώρα αργότερα η Οβσιάνικοβα δημοσίευσε φωτογραφίες της μαζί με τα δύο σκυλιά της στη σελίδα της στο Facebook, γράφοντας «Πήγα για μια βόλτα με τα σκυλιά, μόλις βγήκα από το σπίτι με πλησίασαν ένστολοι» και συμπλήρωσε ότι οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στη συνοικία Κρασνοσέλσκι της Μόσχας.

Ύστερα από τρεις ώρες, η Οβσιάνικοβα γνωστοποίησε πως αφέθηκε ελεύθερη: «Είμαι στο σπίτι μου. Όλα είναι εντάξει», έγραψε στη σελίδα της στο Facebook. «Τώρα πλέον ξέρω ότι είναι καλύτερα να παίρνεις μαζί σου μια βαλίτσα και το διαβατήριο όταν βγαίνεις έξω», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα δημοσίευσε εικόνες στο Telegram όπου κρατούσε μια επιγραφή κοντά στο Κρεμλίνο στην οποία αναφερόταν στον θάνατο παιδιών στην Ουκρανία και αποκαλούσε «δολοφόνο» του Πούτιν. «Πόσα ακόμη παιδιά πρέπει να πεθάνουν προτού σταματήσετε;», έγραφε στο μήνυμά της. 

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt προσέλαβε τον Απρίλιο την Οβσιάνικοβα ως ανταποκρίτρια στη Ρωσία, όπου επέστρεψε στις αρχές του μήνα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου