Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Κλείνει το "πάρκινγκ" μεταναστών που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Ελαιώνα

 



Το κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση που είχε κάνει μαγαζάκι γωνία πρόσφυγες και μετανάστες.

Για να δυναμώσουν τις αντιδράσεις ξεσηκώνουν και τους πρόσφυγες που διαμένουν στην δομή.

 Ο Ελαιώνας δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων με επικεφαλής τον Καμίνη, σε μία άλλη εποχή, που ο ΣΥΡΙΖΑ διευκόλυνε τους συντρόφους με τα μαγαζάκια των ΜΚΟ που είχαν στήσει. 

Στην απόφαση να κλείσει η δομή αντιδρούν ποιοι άλλοι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Για τον λόγο αυτό οι παραπάνω ξεσήκωσαν τους πρόσφυγες που διαμένουν στον Ελαιώνα σε διαδήλωση.

Στην πορεία συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων του δήμου Αθηναίων, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στη Δομή Ελαιώνα και η Επιτροπή Προσφύγων του Ελαιώνα. Επίσης, πήρε μέρος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μετά την κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των προσφύγων και της ΚΕΕΡΦΑ με υπηρεσιακούς παράγοντες της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στους οποίους κατατέθηκαν τα αιτήματα να μην κλείσει η δομή, εάν δεν μεταφερθούν πρώτα οι διαμένοντες, στην πλειοψηφία τους ευάλωτοι, σε διαμερίσματα στην Αθήνα, και να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.

Με λίγα λόγια να κλείσει το μαγαζί με την λιγότερη οικονομική επίπτωση για όσους κονομάνε από την εργαλειοποίηση των προσφύγων και μεταναστών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου