Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των έργων αποκατάστασης της Διώρυγας της Κορίνθου

 


Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των παρεμβάσεων στη Διώρυγα της Κορίνθου, μετά τις μεγάλες καταπτώσεις χωμάτινων όγκων που σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2020, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 και έτσι από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, η Διώρυγα θα ανοίξει με απόλυτη ασφάλεια  για τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή κίνηση.

Την πρόοδο των εργασιών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Διώρυγα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος:

Επισήμανε ότι πρόκειται  για μια πολύ σημαντική παρέμβαση, σε ένα έργο-σύμβολο ταυτισμένο απόλυτα με τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας.

Και τόνισε την ανάγκη να αναδείξουμε αυτό το μοναδικό τοπόσημο  με όποιες άλλες παρεμβάσεις χρειάζονται, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πλούσιου αρχαιολογικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής.

Οι εργασίες αποκατάστασης θα επανεκκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν εντός του ‘23. 

Σημειώνεται ότι σε όλο το διάστημα διακοπής των διελεύσεων διασφαλίστηκαν όλες οι θέσεις εργασίες του προσωπικού της εταιρείας, καθώς με την υποστήριξη του Υπερταμείου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή της καθώς και τραπεζικός δανεισμός.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου