Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Έντεκα δράσεις για ίσες ευκαιρίες στην εργασία

 



Η Κυβέρνηση υλοποιεί σειρά δράσεων με στόχο τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία. Ήδη με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι σήμερα, η Παγκόσμια Τράπεζας έχει εντάξει την Ελλάδα στην ομάδα των 12 χωρών στον κόσμο με πλήρη νομική ισότητα ανδρών - γυναικών. Είναι ανήθικο και βαθιά άδικο κάποιοι συνάνθρωποί μας να υφίστανται διακρίσεις λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους ή αυτών που πιστεύουν. Η προσπάθεια για την διασφάλιση ισότητας ευκαιριών θα ενταθεί περαιτέρω με συγκεκριμένες δράσεις που περιλαμβάνουν:


Δημιουργία 50.000 νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και 9.000 θέσεων σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Δημιουργία δομών φροντίδας για βρέφη και νήπια σε 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

Επέκταση του ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 17:30.

Το πρόγραμμα «νταντάδες της γειτονιάς» για την πιστοποιημένη φροντίδα και φύλαξη βρεφών και νηπίων ως 2,5 ετών, σε 32 Δήμους όπου δεν υπάρχει πυκνότητα βρεφονηπιακών σταθμών.

Τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 74.000 νέες θέσεις εργασίας για άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας.

Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το νέο ΕΣΠΑ και τους εθνικούς πόρους που διαχειρίζεται η ΔΥΠΑ για νέες θέσεις εργασίας για νέους, γυναίκες και άτομα με αναπηρία.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για την ισότητα και τη διαφορετικότητα για πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργοδότες και εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Την Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.

Την Κάρτα Αναπηρίας που θα βοηθήσει τους ευάλωτους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Τον Προσωπικό Βοηθό, που αποτελεί πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος και θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση για 1.000 άτομα με αναπηρία.

Την υποστηριζόμενη απασχόληση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου