Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία βρίσκονται στον πυρήνα μιας δίκαιης κοινωνίας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες σε συζήτηση στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ). Στις παρεμβάσεις του ανάμεσα στ’ άλλα υπογράμμισε:

Θέλουμε όλοι να έχουν τις ίδιες δυνατότητες να μπορούν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και οποιαδήποτε κατάσταση, είτε κληρονομική, είτε επίκτητη, να μην είναι ένα πρόσθετο εμπόδιο για την υλοποίηση αυτών των φιλοδοξιών τους. Αυτός είναι ο στόχος μας

Για πρώτη φορά έχουμε κατ’ αρχάς μία εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία με πάρα πολλές επιμέρους δράσεις.

Θα αποτελέσει μία κατάκτηση για το Παραολυμπιακό κίνημα η δημιουργία του Παραολυμπιακού κέντρου στη Ραφήνα, όπου για πρώτη φορά θα μπορέσει να έχει συγκεντρωμένες αθλητικές υποδομές. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 36 εκατ..

Ο Προσωπικός Βοηθός είναι μια από τις μεγάλες τομές που υιοθετήσαμε. Βοηθάει και το άτομο με αναπηρία,  αλλά και την οικογένειά του, ώστε να μην ξυπνάει και να κοιμάται σκεπτόμενη πως θα το υποστηρίξει.

Έχουμε πια μια εθνική στρατηγική για τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+. Έχουμε προχωρήσει και στην υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων, ώστε να μπορούμε αυτήν την στρατηγική να την υλοποιήσουμε στην πράξη, να μην είναι απλά ένα κείμενο αρχών και θέσεων.

Πολλές άλλες χώρες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα ως προς την ένταξη των Ρομά στην κοινωνική και στην οικονομική ζωή. Το πρώτο στοιχείο είναι το σχολείο και εκεί θα είμαστε πολύ αυστηροί. Πρέπει τα παιδιά να πηγαίνουν σχολείο. Αν δεν πάνε σχολείο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε καμία επιδοματική πολιτική.

Οι μισθοί στην Πατρίδα μας είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό χαμηλοί. Η οικονομική επιβάρυνση για την απόκτηση παιδιού είναι πρόβλημα.

Η δική μας Κυβέρνηση ήταν αυτή που έδωσε 2.000 ευρώ στη γέννα κάθε νέου παιδιού, ώστε να υπάρχει μια μικρή οικονομική ασφάλεια για να αντιμετωπιστούν τα πρώτα έξοδα γέννας.

Η στήριξη συνεχίζεται με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τις «Νταντάδες της Γειτονιάς», την επέκταση του  ολοήμερου σχολείου μέχρι τις 17:30.

Το πρόγραμμα με το οποίο χρηματοδοτούνται  120 επιχειρήσεις για να δημιουργήσουν χώρους δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου