Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρασύρει το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια του να αποπροσανατολίσει για υποκλοπές

 


Μέχρι και ο Γιάνης Βαρουφάκης αφήνει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο αφορά την υπόθεση της παραλίγο υποκλοπής του τηλεφώνου Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτησή του προκαλεί μείζονα ερωτηματικά για τη στάση και τους πραγματικούς σκοπούς του ΣΥΡΙΖΑ: «Πράγματι, τέτοιες καταγγελίες παρακολουθήσεων απαιτούν απάντηση από επίσημα χείλη. Είναι μια θλιβερή πρακτική που τη γνωρίζω καλύτερα απ’ όσο θα ήθελα. Οπως έχω δηλώσει δημόσια, τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολούθησης του δικού μου τηλεφώνου είναι πέραν αμφισβήτησης».

Όπως και να το δεις ένοχος για την καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήταν το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που το ενδιέφεραν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, και συγκεκριμένος υποψήφιος με τον οποίο είχε κανονίσει "αρραβώνα" συγκυβέρνησης.

Καθημερινά πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι και άλλοι ευρωβουλευτές, πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης είχαν πέσει θύματα υποκλοπών και το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα.

Αυτό που κάνει εντύπωση χωρίς να αμφισβητεί κανένας ότι η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη πως τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν ήταν ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αποπειράθηκαν να παρακολουθήσουν το κινητό του τηλέφωνο, είναι το γιατί τον Ανδρουλάκη; Ποιος είχε συμφέρον; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κανένας άλλος δεν θέλει και δεν ήθελε να ασχοληθεί με τον Ανδρουλάκη.

Όπως και να έχει, είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί πλήρως, αυτό είπε άλλωστε από την πρώτη στιγμή τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όσο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την καταγγελία του Ανδρουλάκη, για να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι ένοχος θα ήταν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, τον Μητσοτάκη δεν τον ενδιέφερε και δεν τον ενδιαφέρει ο Ανδρουλάκης.

Είναι τόσο φαιδρό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να πείσει ότι «ο Μητσοτάκης κάνει υποκλοπές», και στην παγίδα ψεύδους και παραπληροφόρησης πέφτει και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ που λέει εμμέσως το ίδιο πράγμα αντί να δείξει σοβαρότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαιδρός, αυτό είναι γνωστό και δεν έχει κανένα πρόβλημα να το κάνει και αυτό για να ξεφτιλιστεί και να αποπροσανατολήσει, το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ γιατί πέφτει σε τέτοια παγίδα; 

Γιατί το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ δεν κάνει την διαφορά δείχνοντας σοβαρότητα; 

Τελικά μήπως ο στόχος ήταν να υπάρξει ένα αφήγημα για να επιβιώσει πολιτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, που δεν δείχνει ικανότητα σοβαρής αντιπολίτευσης;

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ευρωβουλευτές από άλλες χώρες διαβεβαιώνουν ότι η παρακολούθηση τηλεφώνων είναι μείζον πρόβλημα με ευρωπαϊκή διάσταση εδώ και χρόνια, αλλά για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, πέφτει στην παγίδα ΣΥΡΙΖΑ, να κατηγορήσουμε τον Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ζήτησε χθες τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα που προέκυψε και το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη κατηγορεί την κυβέρνηση για υποκλοπές, ενώ ένοχος μέχρι στιγμής φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό κόμμα που είχε συμφέρον να παρακολουθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μάντζος ζήτησε από κυβέρνηση και Δικαιοσύνη «να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανση αυτής της σκοτεινής υπόθεσης», για να γίνει ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «σκοτεινές δυνάμεις που επιχειρούν να κρατήσουν όμηρο τη Δημοκρατία μας» και όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει ότι η απόπειρα παραβίασης στο κινητό τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη έγινε στην Ελλάδα, απάντησε «είναι δεδομένο». 

Το σήριαλ θα συνεχιστεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεφτιλίζεται εκτοξεύοντας φαιδρές καταγγελίες, μήπως έχουμε και αποκαλύψεις που θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ, σε δύσκολη θέση ακόμα μία φορά, και το ΠΑΣΟΚ αντί να κάνει την διαφορά αντιμετωπίζοντας το θέμα με σοβαρότητα, θα παρασύρεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας κακό στα ποσοστά του και στο πολιτικό μέλλον του Νίκου Ανδρουλάκη. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου