Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Σχέδιο Δράσης για τη Βιομηχανία προϋπολογισμού 2,1 δις ευρώ

 



Ολοκληρώθηκε η  κατάρτιση Εθνικής Στρατηγικής  για τη Βιομηχανία με 43 παρεμβάσεις (εθνικές πρωτοβουλίες, εμβληματικά έργα, προγράμματα και δράσεις), συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας. Στόχοι της Στρατηγικής αυτής είναι:

Η αύξηση της συνδρομής της βιομηχανίας στο Α.Ε.Π. έως 13% εντός πενταετίας και έως 15% έως το 2030, έναντι 10,7% που είναι σήμερα.

Η αύξηση των εξαγωγών βιομηχανικών προϊόντων ως ποσοστό του Α.Ε.Π. έως 15% εντός πενταετίας, έναντι  9,2% που είναι σήμερα.

Η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης έως 12% το 2027, έναντι 8,2% σήμερα.

Η Εθνική Στρατηγική Βιομηχανίας θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο βιομηχανικής πολιτικής της χώρας μας για την επόμενη δεκαετία, ώστε να υλοποιηθούν δράσεις και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην βιομηχανία, αλλά και εμβληματικά έργα και εθνικές πρωτοβουλίες που θα μετασχηματίσουν το παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδας.

Το Σχέδιο Δράσης, εκτός από οδηγός για την ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας, θα λειτουργήσει και ως εργαλείο για τη βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, οι οποίοι πλέον ανέρχονται όσον αφορά στην βιομηχανία σε παραπάνω από 3.5 δισ. για την επόμενη πενταετία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του Αναπτυξιακού Νόμου και του νέου ΕΣΠΑ-ΕΠΑνΕΚ 2021-2027.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου