Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Υπεροχή στον αέρα της Ελλάδας - Μαζί με τα Rafale πετάνε και τα F-16 Viper

 


Την παρθενική τους πτήση, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας σε έκδοση Viper, πραγματοποίησαν χθες και σήμερα τα πρώτα δύο υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας .

Το πρόγραμμα έχει αναληφθεί από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής πτήσης έγινε έλεγχος των αναβαθμισμένων συστημάτων των F-16, ο οποίος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίδοντας το έναυσμα για την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών και των υπολοίπων προς αναβάθμιση αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πτήση του εκσυγχρονισμένου στην έκδοση Viper F-16 υποστηριζόταν από ένα chase aircraft της Πολεμικής Αεροπορίας και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Απογειώθηκε στις 11.00 π.μ., εκτέλεσε τοπική πτήση και προσγειώθηκε στις 11.58 π.μ., αφού εκτέλεσε μια σειρά από προβλεπόμενες δοκιμασίες και εξονυχιστικούς ελέγχους. 

Οι δοκιμές εκτελέστηκαν προκειμένου να επιβεβαιωθούν η ασφάλεια και η αξιοπιστία του σχεδιασμού, όπως επίσης και η λειτουργικότητα του εγκατεστημένου εξοπλισμού.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου