Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Interview: Στις 9,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Σε απαξίωση ο Αλέξης Τσίπρας


 

H έρευνα διενεργήθηκε για λογαριασμό της σελίδας politic.gr.

Μεγάλη  υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης με 56,4%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης με 19 μονάδες διαφορά από τον Τσίπρα που παλεύει να επιβιώσει στον ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εκλογές.

Προβάδισμα 9,7 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Interview με το κυβερνών κόμμα μάλιστα να καταγράφει άνοδο.



Συγκεκριμένα : 

H ΝΔ συγκεντρώνει 31,7% (έναντι 31%), 

ο ΣΥΡΙΖΑ 22% (έναντι 22,2%), 

το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενισχύει το ποσοστό του στο 13% (έναντι 12,5%),

το ΚΚΕ με 5,7%, 

η Ελληνική Λύση με 5,3% 

και το ΜέΡΑ25 με 3%.



Συντριπτική είναι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και στην παράσταση νίκης, καθώς το 56,4% πιστεύει πως θα κέρδιζε η ΝΔ, έναντι μόλις του 21,6% που τάσσεται υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που την επομένη Κυριακή διεξαγόταν εκλογές.



Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», οι πολίτες απαντούν «Κυριάκος Μητσοτάκης» σε ποσοστό 45%, «Αλέξης Τσίπρας» τρίτος να παλεύει με τον ΚΑΝΕΝΑ σε ποσοστό 26% και ο ΚΑΝΕΝΑΣ δεύτερος με ποσοστό 29%.

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, το 39,7% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ επιθυμεί το 25,3% ενώ κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 4,4%.

Η πλειοψηφία λέει «όχι» στις πρόωρες κάλπες καθώς το 55,6% πιστεύει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στη λήξη της θητείας.

Η ακρίβεια με ποσοστό 36% αναδεικνύεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα. Ακολουθούν η τουρκική προκλητικότητα (15%) και η ανεργία (14%).

Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι πιο ικανοί σε σύγκριση με το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαχειριστούν όλα τα θέματα.

Αξιοσημείωτη είναι η διαφορά της ΝΔ (51%) και του ΣΥΡΙΖΑ (19,1%) στον τομέα της εξωτερικής / πολιτικής άμυνας, αλλά και στο ζήτημα των οικονομικών επενδύσεων (ΝΔ 47,9%, ΣΥΡΙΖΑ 16,8%).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου