Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

Σε έξαρση οι κλοπές βενζίνης από παρκαρισμένα αυτοκίνητα

 



Αύξηση στις κλοπές καυσίμων, με τους κακοποιούς να βάζουν στο στόχαστρο τα παρκαρισμένα οχήματα, που δεν φτάνει που κλέβουν την βενζίνη, τους προκαλούν και μεγάλη ζημιά.

Το κύμα ακρίβειας και η κερδοσκοπία στα καύσιμα έχει οδηγήσει μεταξύ άλλων στην ανεξέλεγκτη κλοπή καυσίμων από σταθμευμένα οχήματα.

Οι κακοποιοί που βάζουν στο στόχαστρο παλιά ΙΧ, χρησιμοποιούν σωληνάκια  «ρουφώντας» το πολύτιμο πλέον καύσιμο από το ρεζερβουάρ, η καταστρέφουν την είσοδο απο το σωληνάκι με αποτέλεσμα να καταστρέψουν την μετάδοση του καυσίμου στον κινητήρα.

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα φέρουν ασφαλεία, και ως εκ τούτου είναι αδύνατο να παραβιαστεί το πορτάκι βενζίνης. Αυτό, ωστόσο, δεν εμποδίζει τις σπείρες από να επινοήσουν νέους τρόπους κλοπής, και να κάνουν τη δουλειά τους δημιουργώντας μεγάλη ζημιά στα αμάξια.

Με τη χρήση φορητού δραπανοκατσάβιδου οι ληστές ανοίγουν μια τρύπα στο κάτω μέρος του ρεζερβουάρ, μεταγγίζοντας το περιεχόμενό του σε μια λεκάνη.

Τα οχήματα που μπαίνουν στο «μάτι» των κλεφτών είναι όσα βρίσκονται σταθμευμένα σε δρόμους με ελλιπή φωτισμό, αλλά και όσα είναι παρκαρισμένα για πολλές ημέρες στο ίδιο σημείο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου