Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας

 



Σε ηλικία 78 ετών απεβίωσε σήμερα ο ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Κωνσταντίνος Τζούμας.



Ευφυολόγος, παραδοξολόγος, κοσμοπολίτης, εστέτ, εναλλακτικός, επικριτικός, καυστικός, υπερφίαλος, σνομπ, δανδής, flâneur, ταλαντούχος θεατρίνος, εμβληματικός παραγωγός του ραδιοφώνου. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας αποτέλεσε για περισσότερες από τρεις  δεκαετίες  από τις πλέον χαρισματικές προσωπικότητες της καλλιτεχνικής και εναλλακτικής Αθήνας. Χαρακτηριστική φιγούρα ενός ψιλόλιγνου άντρα, με φουλάρι – κασκόλ γύρω από το λαιμό, και μαύρα γυαλιά ντίβας, μόνιμος θαμώνας τα τελευταία χρόνια του Φίλιον, το καφέ των συγγραφέων και των διανοούμενων της οδού Σκουφά μεταξύ Κολωνάκι και Εξαρχείων. Συχνά περιτριγυρισμένος από ωραίες, πάντα νεότερες του, γυναίκες. 

Ο Κωνσταντίνος Τζούμας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1944 και μεγάλωσε στο Πασαλιμάνι και στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και χορό στη Νέα Υόρκη.

Η καριέρα του ήταν αναμφίβολα μεγάλη, έχοντας περάσει από ελληνικές ταινίες σταθμούς όπως: Γλυκιά Συμμορία, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 – 1927, Ρεμπέτικο, «Happy day», Ο δράκουλας των Εξαρχείων. κ.α.

Το βιογραφικό του έχει σημαντικά έργα στο θέατρο όπως: Περιμένοντας τον Γκοντό, Ο φίλος μου ο Λευτεράκης, «Εγώ δεν…».

Ακόμα επίσης μνημονεύονται τα περάσματά του από τις σειρές: Οι Απαράδεκτοι, Οι Τρεις Χάριτες, Οι Μεν και οι Δεν και Δύο Ξένοι.

Εκτός από ηθοποιός ήταν και ραδιοφωνικός παραγωγός, με καθημερινή εκπομπή στο «Εν Λευκώ».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου