Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Ανθελληνικό καραγκιοζιλίκι από την Αλβανική βουλή με δήθεν θέμα τσάμηδων συνεργατών του χίτλερ

 


Είναι τραγική η κατάντια ορισμένων χωρών, που αντί να μαζεύονται και να παίρνουν μαθήματα αποφυγής από γελοιότητες όπως αυτές που κάνει η Τουρκία, κάνουν τα δικά τους ανιστόρητα παιχνίδια, που η ιστορία έχει καταγράψει και έχει καταδικάσει.

Μετά τα καραγκιοζιλίκια της Τουρκίας, έχουμε και τα καραγκιοζιλίκια των Αλβανών που προσπαθούν με ψέματα να ανεβάσουν ένα θέμα που μόνο σε βάρος τους θα γυρίσει.

Απύθμενης προκλητικότητας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας εκδήλωση για την ανήκουστη χωρίς αλήθεια δήθεν «ημέρα γενοκτονίας των Τσάμηδων» έλαβε χώρα προχθές στο Κοινοβούλιο της Αλβανίας, με αχαρακτήριστες ως και ανυπόστατες καταγγελίες και κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδος, που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη και κάποιος πρέπει να δώσει ένα μάθημα και σε αυτόν τον θίασο ξεφτίλας.

Η 27η Ιουνίου τιμάται στην Αλβανία κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των δήθεν θυμάτων της υποτιθέμενης «γενοκτονίας» των Τσάμηδων στην ακριτική Θεσπρωτία από τις τότε ελληνικές στρατιωτικές Αρχές (ειδικά στην περιοχή της Παραμυθίας). 

Η άθλια, ψευδή, γελοία και προκλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την απόλυτη ανοχή του προεδρείου της αλβανικής Βουλής, που δείχνει ότι το καραγκιοζιλίκι πάει σύνεφο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το ακραίο και έντονα ανθελληνικό κόμμα PDIU, που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί Αλβανούς πολίτες τσάμικης καταγωγής, και συστηματικά προωθεί σε πολλά επιμέρους ζητήματα την ατζέντα της Τουρκίας στην Αλβανία. Αυτό δείχνει ότι τα νούμερα της Τουρκίας σε συνεννόηση με τα νούμερα της Αλβανίας κάνουν σώου που θα βγει σε βάρος τους.

Συνδιοργανωτές ήταν το ίδρυμα «Çamëria “Hasan Tahsini”» και ο αλυτρωτικός σύλλογος «Çamëria» που κατά καιρούς προκαλούν με σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η γελοία και ανιστόρητη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ανοχή του προεδρείου της Βουλής αλλά και της κυβέρνησης του Εντι Ράμα που γελοιοποιήθηκε μαζί με τα νούμερα τους εθνικιστές.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της αλβανικής Βουλής τονίζονται ανιστόρητα και προκλητικά τα εξής: «Σήμερα, 78η επέτειος της γενοκτονίας των Αλβανών της Τσαμουριάς από τους Ελληνες, η 27η Ιουνίου αναγνωρίστηκε το 1994 από το Κοινοβούλιο ως ημέρα γενοκτονίας και μνήμης, πραγματοποιήθηκε παρουσία Τσάμηδων πατριωτών(!) ακτιβιστών κ.ά. εκδήλωση στη Βουλή, όπου τονίστηκε ότι είναι αναγκαία η επίλυση του ζητήματος των Τσάμηδων!!!!». Μπροστά από ένα πανό που έγραφε «78 χρόνια γενοκτονία» το οποίο κρατούσαν μικρά παιδιά ως και νέοι απήγγειλαν αλυτρωτικού περιεχομένου ποιήματα, για «σκλαβωμένες»(!) πατρίδες καλλιεργώντας έντονα τον μισελληνισμό.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, οι τσάμηδες ήταν αλβανικό φύλο στην περιοχή της Ηπείρου, που εξαιρέθηκαν της αναγκαστικής ανταλλαγής πληθυσμών με την Τουρκία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τη μετέπειτα Συνθήκη της Λωζάννης το 1923. Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι προδότες τσάμηδες συνεργάστηκαν στενά με τις δυνάμεις του Αξονα (ειδικά με τους Ιταλούς αρχικά και με τους Γερμανούς στην τελευταία φάση της αποχώρησής τους), ενώ είχαν χαρακτηρίσει ως «ελευθερώτριες» τις κατοχικές δυνάμεις, με τις οποίες συνεργάστηκαν σχηματίζοντας ένοπλα τμήματα που έδρασαν στο πλευρό τους σε βάρος του ελληνικού πληθυσμού, προκαλώντας τις εκτελέσεις περίπου 500 και πλέον Ελλήνων.

Η βία των κακοποιών τσάμηδων κατά των Ελλήνων αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνο στην πολιτική και πολιτισμική απόσχιση της Θεσπρωτίας από το ελληνικό κράτος και την ένωση της περιοχής με την Αλβανία, στο πλαίσιο των υποσχέσεων του Γ΄ Ράιχ προς το φιλοναζιστικό καθεστώς των Τιράνων για μια «νέα τάξη πραγμάτων»(!) στα Βαλκάνια, εφόσον νικητές του πολέμου θα αναδεικνύονταν οι δυνάμεις του Αξονα. Ο επικεφαλής του ΕΔΕΣ, στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στο να εκδιωχθούν προς την τότε κομμουνιστική Αλβανία τα διάφορα ανθελληνικά και ύπουλα στελέχη των μουσουλμάνων/τσάμηδων της Θεσπρωτίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου