Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Νέο καραγκιοζιλίκι Τσαβούσογλου με ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις

 


Δέν έχουν τέλος τα καραγκιοζιλίκια των Τούρκων, που προκαλούν την Ελλάδα.

Με εμπρηστικές δηλώσεις για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου επανήλθε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  θέτοντας εκ νέου ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών. 

Μάλιστα, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, έδειξε χάρτες «γκριζάροντας» όλο το ανατολικό Αιγαίο, προκαλώντας περισσότερο με τα καραγκιοζιλίκια του την Ελλάδα.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, ειδάλλως προειδοποίησε εάν είναι δυνατόν, ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει συζήτηση για την κυριαρχία τους.

«Υπάρχει όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θεμα κυριαρχίας τους», τόνισε λέγοντας ψέματα, επισημαίνοντας ότι η Άγκυρα έχει στείλει δύο επιστολές στον ΟΗΕ, με τις οποίες καταγγέλλει την Αθήνα για παραβίαση των συνθηκών. 

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου για να ικανοποιήσει τον σουλτάνο, κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς ότι νιώθουν ότι δεν μπορούν να ευχαριστήσουν το κοινό τους αν δεν κάνουν επιθετικές παρατηρήσεις κατά της Τουρκίας, τουλάχιστον 5-10 φορές την ημέρα. 

Αυτός ο απαράδεκτος Τούρκος καθεστωτικός Τσαβούσογλου επιμένει να κατηγορεί την Ελλάδα για επεκτατική πολιτική, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το κίνητρο εξαιτίας του οποίου παραβιάζεται το καθεστώς. «Το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου καταλόγισε κλιμακούμενη προκλητικότητα στην Τουρκία, λέγοντας ότι οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι απαράδεκτες και ανιστόρητες. 

«Αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις σε όλα τα επίπεδα, στους συμμάχους και στις διμερείς σχέσεις. Είναι ανιστόρητες αυτές οι δηλώσεις και δεν εδράζονται πουθενά. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στην κυριαρχία μας και την προστασία της. Όλα αυτά αντανακλούν τα πολλαπλά εσωτερικά προβλήματα του Ερντογάν, την νευρικότητα και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει εξαιτίας των αλλεπάλληλων επιτυχιών του πρωθυπουργού στη διεθνή σκηνή» είπε ο Οικονόμου για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Τέλος ανέφερε ότι «υβριδικές απειλές» μπορεί να είναι απειλές όπως στον Έβρο το 2020, ή στην κυβερνοασφάλεια, και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε επιτυχώς τέτοιες απειλές, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. «Κάθε χώρα που αντιλαμβάνεται το διεθνές περιβάλλον οφείλει να παίρνει τα μέτρα της να τις αντιμετωπίσει. Στο παρελθόν διαχειριστήκαμε επιτυχώς τέτοιες απειλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας όπως στο χώρο της κυβερνοασφάλειας» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου