Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Στοχευμένες παρεμβάσεις 775 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για την οδική ασφάλεια

 


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει σχεδιάσει και ένα πρόγραμμα ειδικά για την οδική ασφάλεια, το οποίο αφορά όλες τις περιφέρειες της χώρας, τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό του δίκτυο.

Το πρόγραμμα ΠΕΒΟΑ ανέρχεται πλέον στα 675 εκατομμύρια και ένα μεγάλο ποσό, περίπου το 1/3, θα μοιραστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών σε Δήμους και Περιφέρειες για εντοπισμένα έργα οδικής ασφάλειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν εξεταστεί οδικά τμήματα μήκους 15.000 χλμ, εκ των οποίων τα 4.200 χλμ ανήκουν στο εθνικό δίκτυο και τα 10.800 χλμ, στο περιφερειακό.

Από τις μελέτες προέκυψαν περισσότερα από 7.000 επικίνδυνα σημεία διασκορπισμένα σε 2.500 χλμ του οδικού δικτύου και σε 80 οδικούς άξονες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Η μέριμνα, όμως, για την οδική ασφάλεια δεν σταματά εδώ, καθώς, παράλληλα, «τρέχουν» έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε σημεία της χώρας όπου έχουν εντοπιστεί σοβαρά ζητήματα.

Στη Κρήτη, κατά μήκος του υπάρχοντος ΒΟΑΚ είναι σε φάση δημοπράτησης, εκτέλεσης ή παραλαβής, έργα προϋπολογισμού 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο Πάτρα – Πύργος προχώρησε ένα έργο οδικής ασφάλειας 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Στη Ποτίδαια και στο Θέρμη προχώρησαν 2 έργα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου