Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Στο 31,1% η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ, στις 8,5 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Θετικά φαίνεται αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN.

Συνεχίζει να παλεύει με τον ΚΑΝΕΝΑ ο Αλέξης Τσίπρας και να έρχεται τρίτος, στην ερώτηση για το καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Στη δημοσκόπηση του OPEN, αναφέρεται ότι στην ερώτηση αν «η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας», οι πολίτες απαντούν 30% «αρκετά», 16% «πολύ» και 14% «λίγο».




Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,1% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,5% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco και την αξιωματική αντιπολίτευση άνοδο 0,1%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που συγκεντρώνει 12,7%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,6%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει και το ΜέΡΑ25 καθώς καταγράφει ποσοστό 3,5%.



Στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως Πρωθυπουργό» το 36% λέει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 25% τον Αλέξη Τσίπρα ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 32% απαντά «κανέναν».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, καταγράφεται η ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια και ιδιαίτερα για τις τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, με το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει «αρκετά» την κατανάλωση βασικών αγαθών και το 17% «πολύ». 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου