Τρίτη 10 Μαΐου 2022

Ακροαριστεροί κακοποιοί δημιουργούν επεισόδια στο ΑΠΘ

 


Ακροαριστεροί κακοποιοί που υποστηρίζουν την κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το ΑΠΘ, ενώ εκείνοι απάντησαν με χημικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, επεισόδια σημειώνονται έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ακροαριστεροί κακοποιοί που υποστηρίζουν την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» πέταξαν πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται κοντά στο πρώην Στέκι και αυτές απάντησαν με μερική χρήση χημικών.

Δύο άτομα έχουν προσαχθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στο μεταξύ, αστυνομικές δυνάμεις ανέβηκαν στα σκαλιά της Σχολής Θετικών Επιστημών. Παράλληλα, οι νεαροί σπάνε τα μάρμαρα που βρίσκονται μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών και τα πετούν προς τις δυνάμεις.

Η αστυνομία από νωρίς χτένιζε την περιοχή, ενώ παράλληλα πραγματοποιούσε προληπτικούς ελέγχους ώστε να ταυτοποίησει τα στοιχεία των ατόμων που βρίσκονται στους χώρους του ΑΠΘ. 

Στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ., προβλέπεται η αστυνομική παρουσία σε 24ωρη βάση στο ΑΠΘ, έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης στο πρώην «Στέκι στο Βιολογικό».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου