Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Υποφερτές οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας από τον Ιούλιο

 



Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος:

Η κυβέρνηση καλείται τους επόμενους 12 μήνες να ολοκληρώσει το έργο της. Έχουμε πολύ σημαντικούς στόχους μπροστά μας, όπως η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η συνέχιση της διαδρομής μας προς την τόσο σημαντική επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας.

Από τον Ιούλιο θα μπορέσουμε να θέσουμε σε εφαρμογή το νέο πλαίσιο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας, ένα πλαίσιο το οποίο οριστικά θα αποσυνδέει πια τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας από τις αυξήσεις των τιμών στο φυσικό αέριο και θα μπορέσει να τις σταθεροποιήσει σε επίπεδα τα οποία, ναι, θα είναι υψηλότερα από τις τιμές που πληρώναμε το 2020, θα είναι όμως ανεκτά, θα είναι υποφερτά, δεν θα είναι ακραία.

Αυτό το οποίο ξέρω είναι ότι η θέση της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε γεωπολιτικά, αμυντικά, οικονομικά. Το κύρος της χώρας μας είναι πολύ αυξημένο σε σχέση με αυτό το οποίο ήταν τον Ιούλιο του 2019, όταν ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύτηκε την διακυβέρνηση του τόπου.

Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι αν συγκρίνετε το κυβερνητικό μας έργο με αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά και αυτά τα οποία είπα στις Προγραμματικές μου Δηλώσεις στη Βουλή, τον Ιούλιο του 2019, θα δείτε ότι έχουμε υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος των δεσμεύσεων για τις οποίες ο ελληνικός λαός μάς εξέλεξε. Και με αυτόν ακριβώς το ρυθμό θα κινηθούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές.

Θα είμαστε σε διαρκή κομματική εγρήγορση. Δώδεκα μήνες δεν είναι πολλοί. Το γνωρίζετε καλά. Ουσιαστικά το κόμμα μπαίνει πια στον τελευταίο χρόνο πριν από τις εθνικές εκλογές του 2023.

Εσείς, τα στελέχη της Πολιτικής μας Επιτροπής, είστε αυτοί που θα πρέπει να τα δώσετε όλα αυτούς τους 12 μήνες προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι στην πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα είναι «βατήρας» για την αυτοδύναμη Ελλάδα. «Αυτοδύναμη Ελλάδα» ήταν το σύνθημα μας και στις εκλογές του 2019. Εξακολουθεί και σήμερα να είναι επίκαιρο όσο ποτέ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου