Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Μητσοτάκης: Προσωπικός Βοηθός για τα άτομα με αναπηρία ώστε κανείς να μην μείνει μόνος του

 




Άνοιξε χθες -και θα κλείσει στις 15 Μαΐου- η πλατφόρμα στην οποία οι συμπολίτες μας με αναπηρία άνω του 67% μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προσωπικό βοηθό. Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία -όπως τονίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με χθεσινή ανάρτησή του- παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα.

Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος. Τους το οφείλαμε, το είπαμε, το κάνουμε.

Ο νέος θεσμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά από την Αττική, ώστε να αξιολογηθεί και, σταδιακά, να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Σε πρώτη φάση, 1.000  συμπολίτες μας  από 16 έως 55 ετών, με πιστοποιημένη αναπηρία 67% και άνω, και ετήσιο εισόδημα κάτω από 60.000 ευρώ θα μπορούν να διαλέξουν το δικό τους Προσωπικό Βοηθό με χρηματοδότηση του Κράτους για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος εξασφαλίστηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδότηση 42 εκατ. ευρώ, ενώ για την καθολική εφαρμογή του σε όλη την Επικράτεια έχουν εξασφαλιστεί -μέσω των ΠΕΠ ΕΣΠΑ- 320 εκατ. ευρώ από την προγραμματική περίοδο 2021-2027.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου