Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Μήνυμα των «νονών» με σφαίρες έξω από μαγαζιά στην Πάτρα : «Η αόρατη αρχή είναι εδώ»

 


Μια περίεργη υπόθεση εκβιασμού ερευνούν τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών με πρωταγωνιστές τέσσερις ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών οι οποίοι έλαβαν ένα φάκελο που περιείχε ένα απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα.

Ο αποστολέας ήταν άγνωστος ενώ το μήνυμα στο λευκό χαρτί έγραφε, «Η αόρατη αρχή είναι εδώ». Το ύφος του, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σφαίρα που υπήρχε σε κάθε φάκελο δείχνει στις αρχές ότι πίσω από τις απειλές κρύβονται κυκλώματα «νονών» της νύχτας.

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, με τη διασκέδαση να επανέρχεται σε κανονική λειτουργία και την καλοκαιρινή σεζόν να πλησιάζει οι «νονοί» που πωλούν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά θέλουν να εκβιάσουν τους επιχειρηματίες τρομοκρατώντας τους με τέτοιες απειλές.

Στα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ενός μαγαζιού, μάλιστα, διακρίνεται ο μυστηριώδης διανομέας του φακέλου ο οποίος αφήνει το απειλητικό μήνυμα μπροστά από την πόρτα του καταστήματος και εξαφανίζεται. Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα ο οποίος φορά ένα ανοιχτόχρωμο παλτό με κουκούλα, αφήνει το φάκελο στη τζαμαρία και φεύγει τρέχοντας μέσα στη νύχτα.

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζουν τους φακέλους προκειμένου να εντοπίσουν γενετικό υλικό ή αποτυπώματα τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στους δράστες. Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν καρέ-καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας των μαγαζιών που έχουν μπει στο στόχαστρο των "νονών" ώστε να ταυτοποίησουν τον κομιστή των επίμαχων φακέλων.


Κώστας Στάμου

protothema




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου