Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Οι μάσκες στις συγκοινωνίες και μετά την 1η Ιουνίου είναι απαραίτητες


 

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ωστόσο, η μάσκα αναμένεται να διατηρηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που κρίνεται και είναι απαραίτητη. 

Οι εξαιρέσεις θα διευκρινιστούν στις επόμενες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Η χρήση μάσκας πρέπει να παραμείνει υποχρεωτική και πέραν της 1ης Ιουνίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, προαστιακός κλπ), τα ταξί, τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (στους κλειστούς χώρους των πλοίων), τα τρένα και τα ΚΤΕΛ, όπου κινείται κόσμος ο ένας κοντά στον άλλο. 

Στο τραπέζι βρίσκεται και η διατήρηση της υποχρεωτικής μάσκας και σε δομές Υγείας, όπου και εκεί πρέπει να είναι απαραίτητη. 

Αυτό που πρέπει να παραμείνει είναι η υποχρέωση διενέργειας τεστ, όπου απαιτούνταν και αυτό για να μην χάσουμε την μπάλα και δεν ξέρουμε ποιος νοσεί και ποιος όχι ειδικά μετά την απελευθέρωση των μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβρη.

Την 1η Μαΐου 2022 καταργούνται επίσης τα τακτικά self test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self test, χωρίς να γνωρίζουμε στην επιστροφή ποιός νοσεί.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου