Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Κατασχέθηκαν τα γιότ Ρώσων ολιγαρχών σε Γαλλία και Γερμανία



Οι γερμανικές αρχές κατάσχεσαν τη πολυτελή θαλαμηγό μήκους 156 μέτρων, αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Άλισερ Ουσμάνοφ , αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Το γιοτ βρίσκεται στα ναυπηγεία του Αμβούργου της γερμανικής ναυπηγικής εταιρείας Blohm+Voss από τα τέλη Οκτωβρίου για εργασίες επισκευής, ενώ όπως ανέφεραν στο Forbes γερμανικές πηγές η κυβέρνηση «πάγωσε» το περιουσιακό στοιχείο και για αυτό το λόγο οι υπάλληλοι της ναυπηγικής εταιρείας δεν εμφανίστηκαν στη δουλειά τους την Τετάρτη.

Το γιοτ διαθέτει τη μεγαλύτερη πισίνα που έχει εγκατασταθεί ποτέ σε αυτό το είδος πλοίου, καθώς και δύο βάσεις για ελικόπτερα, μια σάουνα, ένα σαλόνι ομορφιάς και ένα γυμναστήριο. Οι εσωτερικοί του χώροι έχουν περισσότερα από 1.000 μαξιλάρια καναπέ και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 24 άτομα σε 12 σουίτες.

Η Γαλλία κατέσχεσε γιοτ που συνδέεται με τον επικεφαλής της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft Ιγκόρ Σέτσιν -στενό σύμμαχο του Ρώσου πρόεδρου Βλαντίμιρ Πούτιν- στο λιμάνι της Μεσογείου Λα Σιοτά, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

«Ευχαριστούμε τους Γάλλους τελωνειακούς που επιβάλλουν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος αυτών που είναι κοντά στη ρωσική κυβέρνηση», ανέφερε ο Λεμέρ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Οικονομικών, το γιοτ ανήκει σε εταιρία, στην οποία ο Σέτσιν ταυτοποιήθηκε ως βασικός μέτοχος.

Παράλληλα, οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν ένα ακόμα εμπορικό πλοίο στο λιμάνι της Λουαρέ στη Βρετάνη, που επίσης συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου