Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η Ρωσία βομβάρδισε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη


 

Μόνο εγκληματία πολέμου μπορείς να χαρακτηρίσεις τον δικτάτορα Πούτιν, και το μόνο που του χρειάζεται είναι η τιμωρία του από τον ίδιο τον λαό του και το δικαστήριο της Χάγης.

Νοσοκομείο παίδων στην πολιορκούμενη Μαριούπολη καταστράφηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής, όπως ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του στο Facebook. 

Σε δήλωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης, Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι «οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία». 



Το συμβούλιο διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει ακόμη τον ακριβή αριθμό των θυμάτων, αλλά ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Πάβλο Κιριλένκο, είπε σε βίντεο στο Facebook ότι οι τραυματίες στην επίθεση μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο. 

Όπως αναφέρει το BBC ο τοπικός βουλευτής, ο Ντμίτρο Γκούριν, επανέλαβε τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης του. 

O σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι Μιχαήλ Ποντολιάκ κατήγγειλε ότι έγκυες και  παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου