Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Η πανδημία συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα

 


Η πανδημία συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα, συνεχίζει να μας απειλεί και η Κυβέρνηση συνεχίζει ανυποχώρητη τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας με την ενίσχυση όλων των μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας για την ανάσχεσή της.

Ξεπεράσαμε τα 19.460.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 7.770.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 74% του γενικού πληθυσμού και 83,8% του ενήλικου πληθυσμού. 

Μετά την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών 220.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή έχουν κλείσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό. 

Σημειώνεται ότι στις 21 Φεβρουαρίου αναμένονται οι πρώτες 168.000 δόσεις από το εμβόλιο Novavax και συνολικά το Φεβρουάριο και το Μάρτιο θα παραληφθούν 474.000 δόσεις. Για τα εμβόλια αυτά  θα ανοίξουν εμβολιαστικά κέντρα σε συγκεκριμένα σημεία, από τις αρχές Μαρτίου.

Με σκοπό την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών στα παιδιά στην Αττική, προστίθενται νέες εμβολιαστικές γραμμές στα mega Εμβολιαστικά Κέντρα «Προμηθέας» και Περιστερίου και θα ανοίξουν 40.000 νέα ραντεβού για τον μήνα Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Φεβρουαρίου δεν θα θεωρούνται εμβολιασμένοι και θα χάνουν τα σχετικά προνόμια όσοι έχουν συμπληρώσει επτάμηνο από τη δεύτερη δόση (εάν έχουν κάνει εμβόλιο με δυο δόσεις) ή 3μηνο από την πρώτη δόση (εάν έχουν κάνει μονοδοσικό εμβόλιο) και δεν έχουν  προχωρήσει στην αναμνηστική δόση. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου