Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζεται η ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων με σύγχρονα μέσα

 


Η Κυβέρνηση κάνει την Πατρίδα μας πιο δίκαιη και συνεκτική κοινωνικά, αλλά και πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Και ο στόχος μας αυτός υπηρετείται έμπρακτα, σταθερά και υπεύθυνα από το σύνολο της ασκούμενης πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε και συνεχίζεται η ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων με σύγχρονα μέσα. Έχουν, ήδη, παραληφθεί τα πρώτα έξι υπερσύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη  «RAFALE»  και συνεχίζουμε στα επόμενα βήματα. Για το σκοπό αυτό, κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας μας. Αφορά ειδικότερα:

Την έγκριση σχεδίου συμβάσεων για την προμήθεια φρεγατών τύπου FDI HN, του εξοπλισμού και την υποστήριξή τους.

Την έγκριση σχεδίου σύμβασης για την προμήθεια και υποστήριξη τορπιλών μάχης βαρέως τύπου για τα υποβρύχιά μας.

Την κύρωση σχεδίου τροποποίησης της συμφωνίας διευθέτησης διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της THYSSENKRUPP MARINE SYSTEMS και της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε..

Την έγκριση των συμβάσεων για τη συμπληρωματική προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών «RAFALE» και την υποστήριξή τους.

Αναμένουμε, λοιπόν, ότι και οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης -και ειδικότερα εκείνες που εγκλωβίστηκαν στο «όχι» της στείρας αντιπαράθεσης και το «παρών» της αμήχανης υπεκφυγής- αυτή τη φορά θα συνταχθούν με το σχέδιο της Κυβέρνησης για μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα. Με αισιόδοξους, ασφαλείς και περήφανους Έλληνες.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου