Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Στη ΓΑΔΘ ο 20χρονος Αλβανός

 


Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έφτασε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, το τζιπ που μετέφερε τον 20χρονο, που είχε διαφύγει στην Αλβανία και κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη.

Ο 20χρονος παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές λίγο μετά τις 22.20 το βράδυ της Πέμπτης. Αφού έγινε η ταυτοποίησή του στον διαβατηριακό έλεγχο, όχημα της αστυνομίας ξεκίνησε η μεταφορά του για τη συμπρωτεύουσα, όπου και έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Από τα ελληνοαλβανικά σύνορα για τη Θεσσαλονίκη τον παρέλαβαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας,, συνοδεία του στρατηγού της ΕΛΑΣ επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνου Σκούμα.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς παραδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου ο 20χρονος που κατηγορείται ότι πήρε μέρος στην επίθεση που οδήγησε στη δολοφονία του Άλκη.

Την παράδοσή του είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα σήμερα, με δηλώσεις του, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος.

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή είχε ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ο δικηγόρος του 20χρονου υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να είχε παραδοθεί από την αρχή στο ελληνικό φυλάκιο στην Κρυσταλλοπηγή και γι’ αυτό έγινε και η σύλληψή του από τις αλβανικές Αρχές.

«Δεν είναι στο χέρι του» πότε θα έρθει στην Ελλάδα, είχε πει ο δικηγόρος, είναι «θέμα των αλβανικών Αρχών».

Πολλές ενημερωτικές εκπομπές στην Ελλάδα θεωρούσαν σίγουρο ότι η παράδοση του στην Ελλάδα θα πάρει καιρό, και ευτυχώς διαψεύστηκαν.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου