Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Χαμένος βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής και θυμήθηκε ο κόσμος ποιοι είναι


Η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση, και παρουσίασε τα πεπραγμένα δυόμιση ετών σε τομείς που έχει σημειώσει θετικά αποτελέσματα και να επιβεβαιώσει το πολιτικό προβάδισμα που έχει.

Αντίθετα, ο Αλέξης Τσίπρας με την ίδια τακτική, λέγοντας, ψέματα και παραπληροφορώντας έδειξε για ακόμα μία φορά ποιος είναι.

Ο Τσίπρας αντί να δημιουργήσει το κοινό μέτωπο κατά της κυβέρνησης, εισέπραξε ισάριθμα «όχι» από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η πρόταση μομφής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στόχο, όπως είπε και ο ίδιος στη Βουλή, να δημιουργήσει ένα ενιαίο και συμπαγές μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο εκπρόσωπό του. 

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το πολιτικό χάσμα που χωρίζει τα δύο κόμματα, γεγονός που έσπευσε να επισημάνει ο πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε λόγο για «χάος, χάσμα πολιτικό, ηθικό και αισθητικό» που χωρίζει την ΝΔ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός, μέσα από τις απαντήσεις για την κριτική που άσκησε ο κ. Τσίπρας, θέλησε να βάλει εκ νέου την διαχωριστική γραμμή που συσπείρωσε γύρω από το πρόσωπο του το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο το 2019, μιλώντας για πολιτικό, ηθικό και αισθητικό χάσμα που τον χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Εκπροσωπείτε μια λάθος κυβέρνηση» είπε απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, βάζοντας εμμέσως και το δίλλημα των επόμενων εκλογών, καθώς όπως σημειώνουν συνεργάτες του, οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν τι έγινε την τετραετία 2015 – 2019 και τι έχει κάνει η σημερινή κυβέρνηση. 

Στην καταληκτική ομιλία του, το βράδυ της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «αμήχανη και αδιέξοδη» την πρόταση μομφής, έκανε λόγο για «υπαρξιακό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», και απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι κινδυνεύει από δεύτερο κόμμα να βρεθεί τρίτο, κάτι που θεωρείται βέβαιο απο έμπειρους πολιτικούς.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιτέθηκε στην κυβέρνηση αφιερώνοντας το ένα τρίτο της ομιλίας του στους ισχυρισμούς του πρώην τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη. «Πήρατε αγκαλιά έναν υπόδικο, που μεγαλούργησε επί των ημερών σας και βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη επί των δικών μας ημερών», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν επικαλέστηκε τις αναρτήσεις Φουρθιώτη.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου