Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ο Ερντογάν επιστράτευσε παιδί για να αποκαλέσει «προδότη» τον αντίπαλό του Κιλιτσντάρογλου

 


Την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε η άθλια κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έδωσε στη διάρκεια ομιλίας του το μικρόφωνο σε ένα παιδί, για να αποκαλέσει «προδότη» τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν διστάζει να επιστρατεύει ακόμη και παιδιά προκειμένου να περάσει τα μηνύματά του για ψήφους.

Το περιστατικό συνέβη σε ομιλία του Ερντογάν χθες Κυριακή στην Τραπεζούντα, στο τέλος της οποίας ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε επί σκηνής ένα παιδί, στο οποίο παραχώρησε μάλιστα το μικρόφωνο, προκειμένου να απευθύνει μήνυμα στους συγκεντρωθέντες – και φυσικά μέσω τηλεοράσεως σε όλους τους ψηφοφόρους. Το αγόρι άρχισε να πλέκει το εγκώμιο του Ερντογάν, προτρέποντας το ακροατήριο να τον ψηφίσει, ενώ αποκάλεσε «προδότη» τον επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. «Δώστε μου το μικρόφωνο. Ποιος είναι ο κύριος Κεμάλ [ Κιλιτσντάρογλου] μπροστά στον πρόεδρό μας; Ο κ. Κεμάλ είναι προδότης. Αυτός ο πρόεδρος είναι ο καλύτερος άνθρωπος. Να τον ψηφίσετε. Είναι ο καλύτερος!», είπε το παιδί, ενώ ο Ερντογάν κι οι συνεργάτες του χαμογελούσαν ικανοποιημένοι...

Η κίνηση Ερντογάν προκάλεσε οργισμένα σχόλια από την αντιπολίτευση:

«Δυστυχώς, η ηθική έχει εγκαταλείψει την πολιτική. Οι κυβερνώντες γελούν με τη λέξη «προδότης» που χρησιμοποίησε ένα αθώο παιδί. Όλοι οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι στην Τραπεζούντα θα απέχουν από ποταπά αισθήματα. Ως πολίτης της Τραπεζούντας καταδικάζω το σόου που έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα μου», σχολίασε στο Twitter ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου