Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών


 

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60 ετών συμπολιτών μας. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχουν ακόμη πέντε μέρες για να κλείσει ο κόσμος τα ραντεβού του και να εμβολιαστεί. Από τις 16 Ιανουαρίου και μετά, θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία που έχει ανακοινωθεί και νομοθετηθεί εδώ και μήνες.

Θα επιβάλλονται τα πρόστιμα σε όσους συμπολίτες μας επιμένουν να είναι ανεμβολίαστοι, κάθε μήνα για όσο καιρό παραμένουν ανεμβολίαστοι. 

Διευκρινίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας άνω των 60 δεν θα δουν τη σύνταξη του Φεβρουαρίου μειωμένη. Θα δουν στην ΑΑΔΕ πιστοποιημένο πρόστιμο. Θα βεβαιώνεται στην Εφορία αμέσως.

Δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα χωρίς συνέπεια. Όποτε λέμε για υποχρεωτικότητα, πρέπει να ξέρουμε ότι η υποχρεωτικότητα πάει μαζί και με την κύρωση.  Διαφορετικά δεν είναι υποχρεωτικότητα.

Το μέτρο της υποχρεωτικότητας πέτυχε με την έννοια ότι περίπου 200.000 συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί  -κι έχουμε ακόμη ραντεβού, υπάρχει ακόμη δυνατότητα, να  αξιοποιήσουν το όπλο που έχουμε, το εμβόλιο- και να είναι θωρακισμένοι απέναντι στη νόσηση.

Το ηλικιακό κριτήριο σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο ουσιαστικό, γιατί σε προφυλάσσει από τις βαριές νοσήσεις και την περαιτέρω επιβάρυνση των Μ.Ε.Θ.. Η πραγματικότητα και τα στοιχεία που έρχονται ακόμη και σήμερα από τις Μ.Ε.Θ. είναι ότι το 85-87% των ανθρώπων που νοσηλεύονται εκεί είναι ανεμβολίαστοι. Αυτό είναι το κρίσιμο μέγεθος και το κρίσιμο μήνυμα από όλη την πορεία της πανδημίας. Αν είχαμε μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμών, θα είχαμε πολύ-πολύ μικρότερη πίεση στις Μ.Ε.Θ..



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου