Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Η Αυγή επιτίθεται στον Φίλη γιατί δεν πιστεύει τα fake news του Γιαννακού

 


Μιά εφημερίδα που έχει κάνει σημαία τα fake news για να κάνει αντιπολίτευση, δεν ανέχεται να μην πιστεύει κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τα fake news που αναπαράγει, και ας έχουν διαψευθεί απο σοβαρούς ανθρώπους.

Συνεχίζεται η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ της εφημερίδας «ΑΥΓΗ» και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, για την υιοθέτηση των fake news του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκου, που κάνουν κακό μόνο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί κάθε είδους ψέμα και το αναπαράγει.

Μία νέα αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη από τα όσα fake κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και υιοθέτησαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για τις «VIP ΜΕΘ». 

Ο διευθυντής της Αυγής σε χθεσινό του άρθρο, «επιτέθηκε» στον Ν. Φίλη σχετικά με τα όσα ανέφερε για το γεγονός ότι η ΑΥΓΗ υιοθέτησε στο πρωτοσέλιδό της την καταγγελία του Μ. Γιαννάκου. Συγκεκριμένα ο Α. Τσέκερης ανέφερε ότι η ΑΥΓΗ ουδέποτε υιοθέτησε τις καταγγελίες Γιαννάκου, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατηγορία ότι η εφημερίδα κάνει «αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των θανάτων».

O  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν άφησε αναπάντητα τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Αυγής, δημοσιεύοντας σήμερα άρθρο με την απάντηση του στο site avgi.gr.

«Με λύπη και αληθινή απορία διάβασα το άρθρο του διευθυντή της ΑΥΓΗΣ Άγγελου Τσέκερη, στο οποίο μέμφεται όσα είπα στον Μιχάλη Τσιντσίνη στην Καθημερινή, σχετικά με τα δημοσιεύματα και τις ανυπόστατες κατά τη γνώμη μου καταγγελίες περί ΜΕΘ που κρατούνται κενές, ώστε να διατεθούν σε ισχυρά "επώνυμα" πρόσωπα», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Φίλης.

Ενώ στη συνέχεια έγραψε: «Όπως αναφέρει το πράττει αυτό στο όνομα της αλήθειας και της δεοντολογίας, αξίες τις οποίες υπηρετεί η ΑΥΓΗ διαχρονικά. Ποια είναι όμως η κατηγορία προς την ΑΥΓΗ που ενόχλησε; Η αναφορά μου στο γεγονός ότι και η ΑΥΓΗ -δυστυχώς- παρασύρθηκε από τους αυθαίρετους  ισχυρισμούς του γνωστού για την φανατική πολιτική του  εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ,  προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ περί 47  ΜΕΘ που  κρατούνται επίτηδες κενές για να διατεθούν σε VIP προσωπικότητες. 

"Η δική μας εφημερίδα δεν υιοθέτησε την καταγγελία του Μ. Γιαννάκου" διαβεβαιώνει ο Άγγελος Τσέκερης στο  άρθρο-απάντηση στη συνέντευξή μου. Στο κύριο όμως άρθρο της εφημερίδας (Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου) με τον εύγλωττο τίτλο " Αποτελεσματικότερες οι ΜΕΘ για επώνυμους" αναφέρει χαρακτηριστικά: " Η καταγγελία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ότι, με 114 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, υπάρχουν 47 μονάδες που κρατούνται για την περίπτωση που θα τις χρειαστούν σημαντικά πρόσωπα εκθέτει σοβαρά την κυβέρνηση". Και καταλήγει: "Με τόσο κόσμο διασωληνωμένο σε κοινά κρεβάτια, όχι μόνο ξεκόβουν τη δημιουργία των επιπλέον ΜΕΘ που προφανώς απαιτούνται, αλλά δεσμεύουν και κάποιες από τις υπάρχουσες για λόγους δημοσίων σχέσεων. Μάλιστα. Φαίνεται όμως ότι για τους επώνυμους οι ΜΕΘ είναι πιο αποτελεσματικές."

Δεν χρειάζονται άλλα σχόλια. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η ΑΥΓΗ υιοθέτησε τις καταγγελίες του Μ. Γιαννάκου. Κι ας κράτησε  μόνο μια μέρα  η ανεύθυνη καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, ο οποίος την ανακάλεσε όταν κλήθηκε στον εισαγγελέα. Κέρδισε ή έχασε  η αξιοπιστία της εφημερίδας που βιάστηκε να την υιοθετήσει;»

Μάλιστα, ο βουλευτής Νίκος Φίλης μιλώντας στη βραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, εντάχθηκε στην ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία αμφισβητούν ευθέως τις καταγγελίες περί υπάρξεως VIP ΜΕΘ.

Ο κ. Φίλης μη αφήνοντας κανένα περιθώριο παρερμηνείας τόνισε πως δεν πρέπει να υιοθετούμε άκριτα καταγγελίες που εκτοξεύνται στους τηλεοπτικούς σταθμούς, καθώς η τηλεόραση δεν είναι τόπος τόσο σοβαρών καταγγελιών, αλλά αντιθέτως ο εισαγγελέας. Υπογράμμισε πως θα περίμενε από τον κ. Γιαννάκο τον πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων να πάει στον εισαγγελέα και να καταθέσει όσα καταγγέλει.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε προσωπικώς εναντίον του κ. Γιαννάκου αποκαλώντας δήθεν τις καταγγελίες του, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε «Σήμερα τα γύρισε, τον άκουσα, σήμερα τα γύρισε. Άλλα είπε χθες, άλλα λέει σήμερα. Ελάτε τώρα, να συνεννοούμαστε, χρειάζεται σοβαρότητα.»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου