Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Στον ανακριτή τα 11 καραγκιοζιλίκια της Πιερίας που απήγαγαν και κακοποίησαν διευθυντή σχολείου

 


Πήραν προθεσμία να απολογηθούν, για Δευτέρα 13/12 και μέχρι τότε θα κρατηθούν.

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν γελώντας οι περισσότεροι, χωρίς να αντιλαμβάνονται τι τους περιμένει, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, τα 11 καραγκιοζιλίκια που χθες άρπαξαν, κακοποίησαν και έβαλαν χειροπέδες στον γυμνασιάρχη Αιγινίου

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι άρπαξαν και έβαλαν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου για να τον οδηγήσουν στη συνέχεια στο Α.Τ της περιοχής, το πρωί της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου.

Ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας, ήθελε προθεσμία για την Τρίτη, αλλά ο ανακριτής έδωσε μέχρι την Δευτέρα και πολύ τους είναι.

Ο κ. Νουλέζας είπε ότι οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120.

Έξω από τα δικαστήρια στην Κατερίνη συγκεντρώθηκαν συμπαραστάτες στα καραγκιοζιλίκια που είναι επικίνδυνα πλέον για την δημόσια ασφάλεια μετά την πράξη τους. 

«Οι θεματοφύλακες δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή» λένε οι υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, και νομίζουν ότι επειδή τους δηλώνουν γονείς αρνητές δικαιούνται να απαγάγουν και να κακοποιήσουν τον οποιοδήποτε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορωνοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για κορωνοϊό και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για να τιμωρηθούν και για αυτό.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου