Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Μητροπολίτης Μυτιλήνης: Σε αργία χωρίς μισθό οι ιερείς που δεν κάνουν το εμβόλιο για κορωνοϊό


 

Μια γενναία απόφαση που κλείνει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της υγειονομικής πραγματικότητας από απείθαρχους ιερείς έλαβε ο μητροπολίτης Μυτιλήνη Ιάκωβος, ακολούθησε και ο μητροπολίτης και ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

Από χθες περίπου 35 κληρικοί της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, που δήλωναν αρνητές του εμβολιασμού, ξεκίνησαν να λαμβάνουν προσωπική επιστολή «τελεσίγραφο» από τον μητροπολίτη Ιάκωβο. Σε αυτή τους ξεκαθαρίζει πως εάν μέσα σε μια εβδομάδα δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε αργία συνοδευόμενη από στέρηση μισθού.

Την απόφαση αυτή προκάλεσε η διασπορά που προκάλεσε κληρικός της Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ο οποίος συμμετείχε σε εορτασμούς για τη μνήμη του αγίου Δημητρίου όντας ασθενής, με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός σε πολλούς ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Το παράδειγμα του μητροπολίτη Μυτιλήνης, ακολούθησε και ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, λέγοντας πως πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο «εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε «θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου