Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

Λαϊκισμός Τσίπρα… κοινής αποδοχής


 

Ευκαιρία να λειτουργήσει ως «πλυντήριο» στην πολιτική του κλεισίματος του ματιού στους αντιεμβολιαστές βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επέλαση του νέου κύματος του κορονοϊού, στην αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων.

Με σκοπό να χρεώσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση την επέλαση του κορονοϊού, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ξανά δήθεν συναινετικές προτάσεις, όπως η συγκρότηση νέας επιτροπής από επιστήμονες «κοινής αποδοχής» (σ.σ.: ποτέ δεν εξήγησε πώς η επιστημονική θέση μπορεί να διαχωριστεί σε θέση κοινής αποδοχής και μη). Φράση που όλοι αντιλήφθηκαν ως προσβολή και απαξίωση των επιστημόνων της Επιτροπής των Επιδημιολόγων και μόλις στην Κουμουνδούρου κατάλαβαν τη νέα γκάφα, άρχισαν να δίνουν διαρροές περί ανάγκης να επιτευχθεί το μίνιμουμ της συναίνεσης.

Η Κουμουνδούρου επίσης λέει ότι ο κ. Τσίπρας ήταν πάντα «ανήσυχος για τον κορονοϊό», όταν ο ίδιος είχε εισηγηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ να στραφούν στο μέτωπο της ακρίβειας «επειδή η πανδημία δεν είναι πλέον μείζον ζήτημα για την κοινή γνώμη».

Και προσπαθεί να αποκρούσει τα πυρά που δέχεται και να πείσει ότι είναι υπέρ των αυστηρών ελέγχων, όταν αποκαλύπτεται ότι πίσω από περιστατικά μη τήρησης μέτρων κατά του κορονοϊού ή βίας κατά των υποστηρικτών του εμβολίου, όπως στην ταβέρνα στην Καλαμπάκα αλλά και στο Πανεπιστήμιο της Καλαμάτας, όπου ο ιδιοκτήτης του κυλικείου και συγγενής πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να προκαλεί με τη φράση «κάνε καταγγελία» σε όποιον παραπονιέται ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Ο συναγερμός που σήμανε λόγω των φημών και των πληροφοριών για ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων αναγκάζει τον ΣΥΡΙΖΑ να ξαναφέρει την πανδημία στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής του τακτικής και να «φωνάζει» αορίστως για ενίσχυση του ΕΣΥ, αύξηση των ελέγχων κ.λπ. «Είμαστε κατά ενός νέου lockdown. Θα ήταν καταστροφή», χύνει «κροκοδείλια» δάκρυα ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας την ίδια στιγμή κάθε προσπάθεια ουσιαστικής ενημέρωσης και πειθούς του κοινού ή αυστηρής τήρησης των μέτρων.

Και ασκεί δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι προχωρά σε μείωση δαπανών στην Υγεία, δεν επιτάσσει άμεσα τις ιδιωτικές κλινικές, δεν προχωρά σε στοχευμένες δράσεις και καμπάνιες για να πειστούν όχι οι αντιεμβολιαστές (σ.σ.: τους οποίους προσπαθεί να απεκδυθεί και να χρεώσει στη Ν.Δ. ή στην Ακροδεξιά), αλλά όσοι διατηρούν επιφυλάξεις για το εμβόλιο (σ.σ.: τους οποίους συντηρεί ως ακροατήριο και συμβάλλει στον πολλαπλασιασμό τους), διατηρεί σχολικά τμήματα 25-29 μαθητών ανά τάξη κ.λπ.

Ο πολιτικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι διπλός. Από τη μία να χρεώσει στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έρχεται «κτυπώντας» αμέσως ή εμμέσως όποια απόφαση έχει ληφθεί ή ληφθεί στο μέλλον και από την άλλη να εμφανιστεί ο ίδιος ως δήθεν οπαδός της συναίνεσης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εκείνος που αρνείται τη συναίνεση σε ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Μέχρι τώρα αυτόν το στόχο στο προσκήνιο τον έχει υπηρετήσει με προτάσεις του τύπου «υπουργός υγείας κοινής αποδοχής» που είναι από αυτές που τίθενται για να απορριφθούν ή με φράσεις του τύπου «επιστήμονες κοινής αποδοχής», λες και η επιστήμη είναι καφενειακή συζήτηση. Και στο παρασκήνιο υπονομεύοντας τον εμβολιασμό και στηρίζοντας κάθε αντιεμβολιαστική φωνή, ως δήθεν αντισυστημική. Οπως έλεγε χθες έμπειρος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που διάβασε τις δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου από την επίσκεψή του στον ΕΟΔΥ, «ο Αλέξης δεν έχει πει ποτέ ότι το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο που έχουμε κατά του κορονοϊού, όπως το είπε ξεκάθαρα ο Γιώργος».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου