Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

12% μπροστά η ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ - Αρνούνται να προστατευθούν οι αρνητές

 



Σε διψήφια ποσοστά είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη.



Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχουμε 

Νέα Δημοκρατία 36,5%, 

ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, 

ΚΙΝΑΛ 8,5%, 

ΚΚΕ 5,5%,

Ελληνική Λύση 4%, 

ΜέΡΑ 25 3%, 

Έλληνες για την Πατρίδα 1,5%, 

άλλο κόμμα 7,5% 

και 9% οι αναποφάσιστοι. 

Στο ερώτημα για το ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 41% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% τον ΚΑΝΕΝΑ και στην τρίτη θέση με 25% τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τα εμβόλια στην ερώτηση αν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου το 73% απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 15% δεν γνωρίζω/δεν απαντώ, το 7% δεν έχω κάνει και δεν θα το κάνω, ενώ το 5% δεν έχω κάνει, θα το κάνω αργά ή γρήγορα.



Στο ερώτημα για το ποιος τρόπος θα μπορεί να πείσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- να κάνουν το εμβόλιο, οι αρνητές φαίνεται ότι δεν θέλουν να προστατευθούν, δεν θέλουν να σωθούν και είναι στην λογική όποιος πεθάνει πέθανε, η εγώ δεν θα πάθω τίποτα.

Σύμφωνα με το ερώτημα, το 1% απάντησε η επιδείνωση των δεικτών, το 14% η περισσότερη ενημέρωση, το 1% οι ιστοσελίδες και τα ΜΜΕ, το 8% οι άνθρωποι της θρησκείας, το 8% αν γίνει υποχρεωτικό, το 56% τίποτα, το 6% κάτι άλλο, το 5% με διαβεβαιώσει/μελέτες και το 1% δεν απάντησε.




Για την ελληνογαλλική συμφωνία το 65% την είδε θετικά, το 18% αρνητικά, ενώ το 17% απάντησε πως δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.



Για την ελληνοαμερικανική συμφωνία το 58% την είδε θετικά, το 22% αρνητικά και το 20% απάντησε δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Στα ελληνοτουρκικά, τώρα, το πόσο ανησυχεί η στάση της Τουρκίας τους Έλληνες το 60% ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρια, το 14% δεν ανησυχεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις, το 40% τις αξιολογεί θετικά, το 41% αρνητικά και το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Παράλληλα, το 86% θεωρεί πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου