Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Τώρα δηλώνουν συγκλονισμένοι οι Ρομά παππούδες της 8χρονης που την έστελναν για επαιτεία

 


Τα ερωτήματα πολλά και εκτός από το πώς έγινε το δυστύχημα; Για τις ευθύνες των υπευθύνων του εργοστασίου; Είναι και για το πώς κυκλοφορούσε ασυνόδευτο σε ένα επικίνδυνο δρόμο η μικρή, σε βιομηχανική ζώνη, σε μια επικίνδυνη λεωφόρο; Και ποιοι το έστελναν για επαιτεία;

Ένταση σημειώθηκε έξω από το εργοστάσιο στο Κερατσίνι όπου σημειώθηκε η τραγωδία νωρίς το πρωί της Δευτέρας (22/11). Στο σημείο βρέθηκαν Ρομά συγγενείς της 8χρονης και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων.

Το κορίτσι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ήταν εγκλωβισμένο για 70 λεπτά ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα η 8χρονη και εδώ υπάρχουν ευθύνες στο εργοστάσιο και έρευνα εάν την είδαν, δεν την είδαν στην πόρτα.

Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, το κοριτσάκι δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγαινε για επαιτεία στον συγκεκριμένο χώρο και στην γύρω περιοχή, αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει ευθύνη που έβαζε σε κίνδυνο το παιδάκι.

«Θέλω να μάθω πως βρέθηκε η εγγόνα μου σε αυτό το σημείο» είπε συγκλονισμένη η γιαγιά της 8χρονης στον ΑΝΤ,  τονίζοντας και καλά για να αποφύγει και τις δικές της ευθύνες πως κάποιος την κυνηγούσε. Δεν έχει γίνει το ερώτημα από κανένα μέχρι στιγμής τι δουλειά είχε η μικρή σε αυτή την περιοχή.

«Κάποιος το κυνήγησε» είπε επίσης ο παππούς της για να αποφύγει δασκαλεμένος και τις δικές του ευθύνες, «ήταν στην πόρτα και κοιτούσε εάν έφυγε αυτός που την κυνηγούσε» συμπλήρωσε για να ολοκληρώσει το αφήγημα τονίζοντας πως το παιδί το σκότωσαν.

Οι έρευνες συνεχίζονται και σίγουρα υπάρχουν ένοχοι και στην πόρτα του εργοστασίου, αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον της μικρής που την έστελναν καθημερινά να κινδυνέψει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου