Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Πιερρακάκης: Πώς και πότε οι νέοι θα πάρουν απαλλαγή από τα τέλη κινητής και 50 δωρεάν GB

 


Με γρήγορες, απλές και αποτελεσματικές διαδικασίες θα πραγματοποιείται η απαλλαγή από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας για τους νέους έως 29 ευρώ και η δωρεάν παροχή 50 GΒ. Η αίτηση γίνεται μέσω του gov.gr , μέσω κωδικών Taxisnet και ΑΜΚΑ, των δικαιούχων ή του γονέα ανηλίκου. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, αρκεί αίτηση μέσω της

διεύθυνσης του freedomepass ή με αίτηση στα ΚΕΠ, ενώ για την υποβολή μέσω του gov.gr απαιτούνται οι κωδικοί taxisnet του γονέα και ο ΑΜΚΑ του ανήλικου δικαιούχου.

Πρόκειται για την εξειδίκευση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ σχετικά με τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας, αλλά και την παροχή δωρεάν 50 GB στους νέους. «Οι νέοι έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ την εποχή του Covid και η κίνηση αυτή είναι σημαντική και ουσιαστική, με δεδομένη την επιβάρυνση που έχει η φορολογία στις τηλεπικοινωνίες ευρύτερα, όσο και συμβολικό χαρακτήρα που

αφορά τη νέα γενιά». Μάλιστα, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση θα γίνει από το κράτος κι όχι από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Το Freedom Pass Data έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

50 GB για δωρεάν χρήση διαδικτύου

Διάρκεια πέντε μηνών από την ενεργοποίησή του και κάθε μήνα δικαίωμα χρήσης 10 GB

Διατίθεται σε ανηλίκους 15-17 ετών που έχουν κάνει μία δόση εμβολίου

Διατίθεται από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου

Σχετικά με τη μείωση και κατάργηση των τελών κινητής τηλεφωνίας, ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι « το μέτρο της κατάργησης αφορά φυσικά πρόσωπα 15 έως 29 ετών», με τη μείωση των τελών κινητής τηλεφωνίας να αγγίζει υπό προϋποθέσεις το 10% για τα πρόσωπα άνω των 30 ετών και το μέτρο ισχύει από 1η Ιανουαρίου 2022. Πρόκειται για μέτρο οριζόντιας μείωσης των τελών κινητής τηλεφωνίας.

Η κατάργηση του τέλος αφορά σε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου ανά δικαιούχο, ενώ η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μέσω του gov.gr και του νέου Μητρώου Αιτήσεων Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Κινητής Τηλεφωνίας, μέσω κωδικών του taxis.


Πηγή : liberal.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου