Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Χαλάει η κυβέρνηση το μαγαζάκι των ΜΚΟ - Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ για ευνόητους λόγους


 

Ξεκαθαρίζουμε ότι οι λίγες σοβαρές ΜΚΟ, δεν αντιδρούν γιατί η δουλειά τους είναι καθαρά ανθρωπιστική και δεν δημιουργούν μαγαζάκια.

Στη Βουλή η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με το οποίο μεταξύ άλλων αναμορφώνονται και αυστηροποιούνται οι διαδικασίες απελάσεων και επιστροφών.

Με λίγα λόγια μπαίνει για πρώτη φορά τάξη στις «επιχειρήσεις διάσωσης» των ΜΚΟ, και έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις γιατί τους χαλάνε το εμπόρευμα.

Βασικός πυλώνας του νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. 

Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

Όσον αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, με το άρθρο 40 ορίζονται αυστηρές προϋποθέσεις για την δραστηριοποίησή τους στους χώρους αρμοδιότητας του Λιμενικού Σώματος και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για τους παράνομους.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη δυνατότητα επέμβασης των ΜΚΟ εφόσον:

α) είναι εγγεγραμμένες, συμπεριλαμβανομένων των μελών τους, στο «Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ»

β) ενεργούν υπό τις εντολές και τις οδηγίες των λιμενικών αρχών

γ) δραστηριοποιούνται σε περισταστικό παράτυπης εισόδου προσώπων μέσω θαλάσσης, υπό την προϋπόθεση ότι είναι αδύνατη η δράση του λιμενικού και προηγουμένως έχει γίνει ενημέρωση και έχει χορηγηθεί έγκριση

Οι παραβάτες, θα διώκονται ποινικά (ποινές φυλάκισης έως 3 έτη) και θα επιβάλλονται σε αυτούς πρόστιμα.

Όπως ήταν φυσικό αντίθετοι με τις νέες ρυθμίσεις που βάζουν σε τάξη τη δράση των ΜΚΟ, δηλώνουν οι σύντροφοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ψυχογιό να αναφέρει από το βήμα της βουλής, «θέλουμε οργανώσεις σαν και αυτήν του Ιάσονα Αποστολόπουλου», αλλά μόνο αυτό δεν θέλουν ορισμένοι, γιατί τα κίνητρα είναι άλλα.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2015, όπου και άνοιξε τα σύνορα ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ανοίξαμε και σας περιμένουμε, στήθηκαν πολλά μαγαζιά συντρόφων που εκμεταλλεύονταν και εκμεταλλεύονται χρηματικά λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου