Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα πρόκληση από αρχιμανδρίτη που δεν του άρεσε σε αγιασμό ότι φορούσαν μάσκα

 


Ευτυχώς είναι λίγοι οι ιερείς που δεν καταλαβαίνουν την ευθύνη που έχουν απέναντι στο ποίμνιο τους, και ότι ούτε ο θεός δεν θέλει τέτοια εγκληματική ανευθυνότητα.

Στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Ο αρχιμανδίτης πήρε το σταυρό ώστε να τον φιλήσουν τα παιδιά, με τη Λυκειάρχη να προτρέπει τους μαθητές να μην κατεβάσουν τη μάσκα τους, για να προστετευτούν. 

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο ανεύθυνος ασπασμός του σταυρού από τον ίδιο τον αρχιμανδρίτη αλλά και των τοπικών αρχών, χωρίς μάσκα.

Ο αρχιμανδρίτης, προκλητικός αντέδρασε και ανεύθυνα διέκοψε την τελετή λέγοντας: 

"Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους; Ντροπή σας! Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε το σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάνετε επεισόδιο την ώρα του αγιασμού και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δεν φοράω μάσκα. Να κρατάω το σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας! Είναι αναίδεια που με διακόψατε. Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν το παράδειγμα στα παιδιά μας φιλώντας το σταυρό, εσείς τι δίνετε;".





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου