Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση έχει ανεβάσει το πολιτικό πήχυ της σοβαρότητας αλλά δεν έχει σοβαρή αντιπολίτευση

 


Πραγματικά είναι πολύ κουραστικό, να μην μπορείς να συνεννοηθείς με την αντιπολίτευση ούτε για το κοινό καλό! Είναι τραγικό να μην έχει μια σοβαρή και αποτελεσματική κυβέρνηση, την αντιπολίτευση που της αξίζει.

Η στάση της αντιπολίτευσης στο σύνολο της ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΜεΡΑ25 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - ΚΚΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων και καθόλου αποτελεσματική, ώστε να έχει την ικανότητα να κάνει ουσιαστική κριτική σε μια αποτελεσματική κυβέρνηση και να μπορούν να την παρακολουθήσουν οι ψηφοφόροι.

Ο πρωθυπουργός το είπε καθαρά στην ΔΕΘ " Θεωρώ ότι έχω εξαντλήσει, την διάθεση μου, να είμαι συναινετικός με ανθρώπους και πολιτικούς χώρους που δεν επιδιώκουν καμία συναίνεση. Η συναίνεση την οποία επιδιώκω, είναι με την κοινωνία με τους πολίτες".

Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός δείχνει το πόσο ακατάλληλη αντιπολίτευση έχουμε στην χώρα, πόσο ανεπαρκείς είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και στο 90%, εάν εξαιρέσεις στελέχη του ΚΙΝΑΛ, έχουν και ακατάλληλα πολιτικά στελέχη στους χώρους τους που γελάει ο κόσμος και εκνευρίζεται μαζί τους.

Ένα κόμμα να κάνει την διαφορά ρε φίλε να πούμε έχουμε ουσιαστική αντιπολίτευση; 

Και δεν αναφερόμαστε στον θίασο ΣΥΡΙΖΑ, η στον Γιάνη με ένα ν, η τον Κουτσούμπα, η στον πουλάω κηραλοιφές για τον κορονοιό, αναφερόμαστε στο ΚΙΝΑΛ που με ηγεσία την Φώφη έχει πέσει τόσο χαμηλά ενώ θα μπορούσε να κάνει την δοαφορά .

Εάν η Φώφη δεν είχε το επώνυμο που έχει,  δεν ξέρουμε εάν θα είχε κάνει καριέρα στην πολιτική και αυτό είναι κοινή παραδοχή όσων παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις.

Πρέπει να καταλάβουν στην αντιπολίτευση εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι αντίπαλος τους δεν είναι η κυβέρνηση, αντίπαλος και εύκολος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όποιος μπορεί να τον ανταγωνιστεί και να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση θα είναι αυτός που θα δυναμώσει το κόμμα του στην κοινή γνώμη.

Το ΚΙΝΑΛ θα μπορούσε να κάνει την διαφορά, τον έχει τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει απαξιωθεί στο σύνολο των πολιτών, δεν έχει όμως την ηγεσία για να το κάνει, οπότε οι εκλογές πρέπει να γίνου άμεσα για να μπορεί ο πολίτης να τους πάρει στα σοβαρά και να αρχίσει η κεντροαριστερά να αντιπροσωπεύεται από σοβαρούς πολιτικούς.

Η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει τον πήχυ της πολιτικής σοβαρότητας και ικανότητας στην Ελλάδα, και το κόμμα που θα μπορέσει να αντιπολιτευτεί στα σοβαρά κάνοντας προτάσεις, ακόμα και συναινέσεις για το καλό της χώρας θα κερδίσει τους πολίτες που θέλουν να ακούν και μια άλλη σοβαρή άποψη.

Όποιος συνεχίζει στην πολιτική αντιπαράθεση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η τραγική ομάδα Τσίπρα, η τον ξύλινο παλιακό λόγο της Φώφης του ΚΙΝΑΛ, μόνο κέρδη δεν θα έχει, αντίθετα θα απαξιώνεται περισσότερο.



ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου