Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Η μαφία του... λουκουμά: Πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί και απειλές για τα πόστα των πλανόδιων πωλητών

 



Πυροβολισμοί, ξυλοδαρμοί και απειλές βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στις παραλίες της Χαλκιδικής, κι ‘ όλα αυτά για τον έλεγχο των λουκουμάδων. Συμμορίες βάζουν αλλοδαπούς πωλητές , οι οποίοι δίνουν στους λουόμενους από 500 με 600 λουκουμάδες την ημέρα προς 2 ευρώ τον καθένα. Προμηθεύονται τον λουκουμά έναντι πενήντα λεπτών ενώ μισό ευρώ δίνουν στους αλλοδαπούς συνεργάτες τους, για κάθε πώληση. Αυτό σημαίνει ότι η σπείρα βγάζει 500 με 600 ευρώ τη μέρα καθαρό κέρδος. Οι συμμορίες μοιράζουν τις παραλίες , ωστόσο έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να μπαίνει ο ένας "στα χωράφια" του άλλου με αποτέλεσμα να προκαλούνται συγκρούσεις μεταξύ τους.

Ο ξυλαδαρμός

Πριν από μερικά 24ωρα σε ερημικό δρόμο της Νικήτης, τέσσερις άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο ενός 44χρονου Γεωργιανού, βάζοντας το όχημά τους, ένα μαύρο VW Touareg με καλυμμένες τις πινακίδες, κάθετα στο οδόστρωμα.

Από το Ι.Χ κατέβηκαν τέσσερα άτομα, οι οποίοι μαζί με άλλους δυο, πλεύρισαν το αυτοκίνητο του πωλητή λουκουμάδων και άρχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές , ενώ ένας εξ αυτών τον κλότσησε από το παράθυρο. Παράλληλοι κάποιοι εκ των δραστών πέταξαν πέτρες εναντίον του θύματος, προκαλώντας φθορές στα παράθυρα του οχήματος. Ενώ το θύμα δεχόταν απανωτά χτυπήματα, είδε κάποιο από τα άτομα να προτείνει προς το μέρος του ένα όπλο και να πυροβολεί. Η σφαίρα δεν τον έπληξε και αμέσως μετά τον πυροβολισμό άκουσε κάποιον από τους δράστες να λέει «μαζέψτε τον κάλυκα να φύγουμε».

Οι δράστες αναζήτησαν τον κάλυκα στο εσωτερικό του οχήματος, που όμως δεν τον βρήκαν και εν τέλει εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους , καθώς είχε ήδη βγει κόσμος στα μπαλκόνια και στις αυλές λόγω της φασαρίας. Στη συνέχεια το Touareg μαζί με κάποιους από τους δράστες της επίθεσης διέφυγε προς τη μεριά της παραλίας .

O 44χρονος, σχετικά με τα κίνητρα της επίθεσης εις βάρος του, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το παρελθόν, κατά τους θερινούς μήνες, εργαζόταν ως πωλητής λουκουμάδων σε παραλίες μεταξύ Νικήτης- Μαρμαρά, και ότι υπήρχαν προστριβές μεταξύ πωλητών διαφορετικών ομάδων για τα πόστα στις παραλίες. Ο ίδιος φέτος απουσίαζε στο εξωτερικό και επέστρεψε μόλις μερικές μέρες πριν. Είχε μάθει ότι την προηγούμενη μέρα,25/07/2021, έλαβε χώρα επεισόδιο μεταξύ πωλητών λουκουμάδων σε παραλία μεταξύ Νικήτης- Μαρμαρά και πιθανολόγησε ότι, λόγω της επιστροφής του ίδιου, η ομάδα πωλητών που υπάγεται στον Κ. θεώρησε ότι θα δραστηριοποιηθεί και πάλι ως ανταγωνιστής. «Συνεπώς ως κίνητρο της επίθεσης φαίνεται η εκβιαστική προσπάθεια επιβολής της μιας ομάδας, έναντι της άλλης σε συγκεκριμένα πόστα και αντίστοιχα της αποβολής της άλλης ομάδας» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων του οχήματος και των δραστών, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος Κ. ο οποίος φέρεται να είναι ο αρχηγός της σπείρας. Το Touareg που οδηγούσε έφερε ίχνη σύγκρουσης στο εμπρόσθιο δεξί φτερό, γεγονός που επιβεβαίωνε τις περιγραφές του παθόντα, σχετικά με την εμπλοκή του εν λόγω οχήματος στην επίθεση εις βάρος του. Μέσα στο Ι.Χ βρέθηκε μαχαίρι με λάμα με λάμα, 6,5 εκατοστών. Προφορικά εξεταζόμενος ο Κ. παραδέχτηκε την συμμετοχή του στην επίθεση κατά του 44χρονου, χτυπώντας τον δυο φορές στο πρόσωπο, πλην όμως αρνήθηκε τον πυροβολισμό και την εμπλοκή άλλων ατόμων. Ως αιτία του επεισοδίου επικαλέστηκε προηγηθείσα τυχαία μικροσύγκρουση των οχημάτων του ίδιου και του θύματος, τον οποίο δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, καταφέρνοντας να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, να τον αφήσουν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους μέχρι να δικαστεί. Σημειώνεται ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας και δράστης της επίθεσης κατά του πωλητή λουκουμάδων, είναι παλιός γνώριμος των Αρχών καθώς στο παρελθόν έχουν σχηματιστεί εναντίον του δικογραφίες για σωρεία σοβαρών αδικημάτων, όπως , ληστείες, εκβιάσεις, αρπαγή, διακεκριμένες κλοπές, ζωοκλοπές, παραβάσεις περί όπλων αλλά και για σωματικές βλάβες και απειλές.

Η συνήγορος του, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι, “Σχηματίστηκε μια δικογραφία εις βάρος του εντολέα μου με στοιχεία έωλά και ανυπόστατα. Είναι πραγματικά λυπηρό να στοχοποιείται ένα άτομο, λόγω της σωματοδομής του και φυσικά και του ευέξαπτου του χαρακτήρα του. Όμως είναι απαράδεκτο να σχηματίζονται δικογραφίες με ανυπόστατες κατηγορίες επειδή κάποιος άνθρωπος δεν έχει συμπαθητική φυσιογνωμία . Χαιρετίζουμε ως υπεράσπιση την απόφαση της δικαιοσύνης, να τον αφήσει ελεύθερο το δικαστήριο έστω και με την καταβολή εγγύησης . Ο ίδιος δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει συνεδρίες με ψυχολόγο ώστε να απαλύνει το οξύθυμο του χαρακτήρα του».


Φρίξος Δρακοντίδης

Πηγή : protothema.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου