Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Oπου νομίζει ότι φυσάει ο άνεμος εκεί και ο Τσίπρας

 


Οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στο εσωτερικό του κόμματός του για την επιλογή του -την επομένη της καταψήφισης του υποχρεωτικού εμβολιασμού- να μεταβεί στη Μύκονο για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση δεν πτόησαν τον κ. Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στη Μύκονο για να… υπερασπιστεί τον δοκιμαζόμενο λαό έναντι των μέτρων προστασίας που επιβάλλει η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε για «ανικανότητα και αβάσταχτη ελαφρότητα».

Επειδή όμως στη Μύκονο δεν επεβλήθη κανένα lockdown, πηγαίνοντας στο «νησί των ανέμων», του διεθνούς jet set, των πανάκριβων, privé κορονοπάρτι, της «ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού» όπως ο ίδιος είπε, άλλαξε τη φρασεολογία του και από lockdown που είχε πει έκανε λόγο για «mini lockdown», δυσαρεστώντας κάπως τους οπαδούς του που δυσανασχετούν έναντι των μέτρων προστασίας.

Μάλιστα, κάποια στιγμή που στα στενά της χώρας βρήκε κάποιους να κάθονται έξω από ένα τραπέζι και να διαμαρττύρονται επειδή η κυβέρνηση έλαβε έκτακτα μέτρα -ένας μάλιστα ήταν συμμαθητής του και θυμήθηκαν μαζί «τότε που έφευγαν οι καρέκλες στην πενθήμερη εκδρομή στη Ρόδο»-, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε άρση των έκτακτων μέτρων όχι επειδή η κατάσταση σταθεροποιείται, αλλά επειδή είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί το νησί «για να αναδείξει το πρόβλημα».

«Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα, όμως, φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε «όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι» και εξήγησε πως «άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας, άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση.

«Αντί για όλα αυτά, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self tests, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρίες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την κυβέρνηση» και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ο τουρισμός αλλά και η δημόσια υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα. Την καλούμε έστω και τώρα να ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση, να δημιουργήσει έστω και τώρα ξενοδοχεία καραντίνας. Την καλούμε, όμως, ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές».

Αφήνοντας τους συντρόφους του πίσω στην Αθήνα να αναρωτιούνται ποιους ακριβώς πήγε να «υπερασπιστεί» ο κ. Τσίπρας στη Μύκονο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται την αντίθεση της εικόνας του από τη μία να κατηγορεί την κυβέρνηση για ανευθυνότητα και από την άλλη να τάσσεται στη Βουλή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για υγειονομικό προσωπικό και προσωπικό δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμΕΑ.

«Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει από την αρχή της πανδημίας το ίδιο ποίημα. Μονίμως προβλέπει μια καταστροφή που δεν έρχεται. Περιοδεύει στο “νησί των ανέμων”, επαναλαμβάνοντας λόγια του αέρα. Το συνηθίζει, άλλωστε, όπως αποδεικνύει η στάση του στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για συγκεκριμένες ομάδες. Ας μας εξηγήσει λοιπόν πώς ενώ τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς και σε συγκεκριμένες ομάδες, τώρα ανακάλυψε την… προαιρετική υποχρεωτικότητα και δεν ψηφίζει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή. Η νέα θέση του δεν μας εκπλήσσει. Γιατί αυτός είναι. Και όσο κι αν θέλει να το κρύψει, στην υπόθεση των εμβολιασμών, κάνει κουμάντο ο κ. Πολάκης», περιορίστηκε να πει στην απάντησή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.


Γεννηματά: Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Εμβολιαστείτε!

Σε αντίθεση με τα μισόλογα του κ. Τσίπρα και τα αντιεμβολιαστικά παραληρήματα Πολάκη, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά εμφανίστηκε χθες -κατά τη συνάντησή της με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο- με ξεκάθαρη θέση υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στέλνοντας ισχυρό μήνυμα προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Με χαρά βρίσκομαι στην πατρίδα μου και ξεκινώ τις συναντήσεις μου με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, ο οποίος δημόσια πήρε θέση υπέρ του εμβολιασμού. Είναι θετικό που η Εκκλησία έχει προχωρήσει στην έκδοση σχετικού φυλλαδίου. Η πανδημία καλπάζει.

Καλώ όλους τους πολίτες να ακούσουν τη φωνή της επιστήμης, τη φωνή της λογικής και να εμβολιαστούν. Σήμερα ξεκινά και η καμπάνια του Κινήματος Αλλαγής. Το μήνυμά μας είναι: Νοιαζόμαστε, εμβολιαζόμαστε. Θέλουμε να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Λέμε ναι στον εμβολιασμό, όχι στο διχασμό.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου