Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Το αστέρι του ΝΒΑ Γιάννης Αντετοκούμπο κάνει περήφανους τους Έλληνες

 


Το τελικό 105-98 του 6ου τελικού και το συνολικό 4-2  στη σειρά των τελικών με τους Σανς δεν συνοδεύτηκε μόνο από τους 50 πόντους του «Greek Freak» και την στέψη του πρωταθλητή ΝΒΑ, αλλά και με μία σειρά από ρεκόρ, που μας κάνουν να μιλάμε για μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις όλων των εποχών στην ιστορία του ΝΒΑ.  

Γιάννης Αντετοκούνμπο:

- Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ σε αγώνα των τελικών.

- Μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1993) και ο Αντετοκούνμπο έχουν καταφέρει να σημειώσουν 20 πόντους σε μια περίοδο στα NBA Finals.

- Έγινε μόλις ο 7ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει 50 πόντους σε αγώνα των ΝΒΑ Finals.

- Έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Σακίλ Ο΄Νιλ (2000) που είχε +40 πόντους και +10 ριμπάουντ σε τρία διαφορετικά παιχνίδια στους NBA Finals.

- Μόνο ο Αντετοκούνμπο και ο Μάικλ Τζόρνταν έχουν κατακτήσει δύο MVP κανονικής περιόδου, ένα MVP τελικών και ένα βραβείο Καλύτερου Αμυντικού της Χρονιάς.

- Είναι ο πρώτος MVP των τελικών που έχει πάρει και το βραβείο του Πιο Βελτιωμένου Παίκτη (2016/17).

- Είναι ένας από τρεις Ευρωπαίους που έχουν κατακτήσει MVP των τελικών και ένας από συνολικά πέντε μη Αμερικανούς.

- Ισοφάρισε το ρεκόρ του Μπομπ Πέτιτ (1958) με 50 πόντους σε αγώνα των τελικών που κρίνει τον τίτλο.

- Ακόμη, οι Αντετοκούνμπο (Γιάννης, Θανάσης, Κώστας) έγιναν τα πρώτα τρία αδέρφια με... δαχτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ (σ.σ. και τα Σεπόλια η πρώτη ελληνική συνοικία με τρεις πρωταθλητές στο κορυφαίο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ στον κόσμο).




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου