Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Επιτακτικός ο άμεσος εμβολιασμός

 


Έχουν γίνει ήδη πάνω από 9.720.000 εμβολιασμοί, έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση πάνω από 5.430.000 συμπολίτες μας και έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους 4.590.000. Τα νέα δεδομένα, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη σταδιακή επικράτηση του πολύ πιο μεταδοτικού στελέχους «Δέλτα» καθιστούν ακόμη πιο επιτακτικό τον άμεσο εμβολιασμό των μεγαλύτερων, αλλά και των πιο ευπαθών συμπολιτών μας που κινδυνεύουν από σοβαρή λοίμωξη. Επείγει, ωστόσο, και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων και μπορούν να γίνουν επιταχυντές της επιστροφής μας στην κανονικότητα.


Από σήμερα Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι θεράποντες γιατροί, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατ’ οίκον στις απομακρυσμένες περιοχές και έχουν ήδη εμβολιαστεί αρκετοί συμπολίτες μας. Υπενθυμίζεται ότι ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. 

Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω. Υπενθυμίζεται ότι από την προηγούμενη εβδομάδα καταργήθηκε η ακύρωση σε περίπτωση  αλλεπάλληλων αλλαγών των ραντεβού.

Μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Σε συζήτηση που είχε ο με πολίτες της Μεσσηνίας ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των παιδιών σημειώνοντας ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και άνω κι επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών. Ξεκαθάρισε δε ότι οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν την όποια απόφαση για τον εμβολιασμό τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου