Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Άμεση υλοποίηση σχεδίου δράσης για το ΝΑΤ

 


Τα κεντρικά γραφεία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) στον Πειραιά επισκέφθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Οργανισμού και τα στελέχη του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την απουσία σύγχρονων κτιριακών υποδομών και τους αργούς ρυθμούς έκδοσης συντάξεων. Όπως ανακοινώθηκε συμφωνήθηκε η άμεση υλοποίηση ενός σχεδίου δράσης, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2021, που θα περιλαμβάνει:

Τη σημαντική αύξηση των ρυθμών απονομής κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, εντός του 2021. Ήδη έχει υπάρξει η απαραίτητη συνεργασία με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με συντονισμένο τρόπο και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ενιαίου κέντρου απονομής συντάξεων.

Την πλήρη ανασυγκρότηση των λειτουργιών του ΝΑΤ και την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του, αλλά και την άμεση διασύνδεση των συστημάτων του με τον e-ΕΦΚΑ και το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Τη βελτίωση με κάθε δυνατό τρόπο της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων. Προς το σκοπό αυτό δρομολογείται η λειτουργία εντός του καλοκαιριού του νέου ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και με μηδενικούς χρόνους απόκρισης, στο οποίο θα ενταχθεί και το ΝΑΤ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου