Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Μισόλογα από τον ΣΥΡΙΖΑ που ξεφτιλίζεται ακόμα μία φορά

 


Η κυβέρνηση ανέμενε, να υπάρξει πολιτική συναίνεση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και της υποχρεωτικότητας για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Αντί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει σοβαρότητα έχει εξελίξει αυτό το σοβαρό ζήτημα σε πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην παίρνει ξεκάθαρη θέση και να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και να ξεφτιλίζεται ακόμα περισσότερο στον Ελληνικό λαό δείχνοντας το πόσο ακατάλληλος είναι ακόμα και για την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση θα τεθεί σε ψηφοφορία σήμερα και εκτός από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αναμένεται να την ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ.

Στην κυβέρνηση, όπως και όλοι οι Έλληνες δεν κρύβουν την απογοήτευση τους για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και η εκκλησία, συντάσσονται με την εθνική προσπάθεια που γίνεται για την δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας απέναντι στην πανδημία.

Με την στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει αρεστός με μοναδικό στόχο τα πολιτικά οφέλη και όχι την προστασία της δημόσιας υγείας, είναι αποδεδειγμένο ότι αδιαφορεί για τους πολίτες. "Οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν, αλλά ενώνουν. Αντίθετα, τη σύγχυση σπέρνουν μόνον η διγλωσσία και οι αντιφατικές συμπεριφορές", είχε αναφέρει στο πρόσφατο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας τάσσεται υπέρ της αναγκαιότητας των εμβολιασμών, συμφωνεί με την άποψη πως το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει να είναι εμβολιασμένο, αλλά θα καταψηφίσει την ρύθμιση για την υποχρεωτικότητα γιατί απλά είναι γελοίος και δεν έχει ίχνος σοβαρότητας. Ο Τσίπρας διαφωνεί με τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον των ανεμβολίαστων, όπως την αναστολή εργασίας, η οποία κατά τον ίδιο σημαίνει απόλυση των εργαζομένων γιατί απλά εν αντιλαμβάνεται ότι δεν σημαίνει απόλυση, όπως δεν αντιλαμβάνεται μέχρι σήμερα ότι η Μύκονος δεν έχει  lockdown, αλλά έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα. 

Η Κουμουνδούρου με τον ότι χειρότερο μπορούσε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ των μετατάξεων στα νοσοκομεία προκειμένου οι ανεμβολίαστοι να μεταφερθούν σε άλλες υπηρεσίες, παράλληλα χαρακτηρίζει το μέτρο της υποχρεωτικότητας διχαστικό και αυταρχικό.

"Πάντα όμως με ισχυρές δικλείδες ασφαλείας για την εργασία και το εισόδημα του προσωπικού και για την αξιοποίηση των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε άλλα καθήκοντα. Τέτοιες δικλείδες προφανώς δεν υπάρχουν στην κυβερνητική τροπολογία και, ακριβώς γι’ αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Μαξίμου, σοβαροί και σίγουροι ότι θα προστατέψουν τους πολίτες και την οικονομία, είναι αποφασισμένοι να πάρουν οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία και η οικονομική πορεία της χώρας. Παράλληλα, κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως από πολύ νωρίς ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής είχε προαναγγείλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων και των νοσοκομείων.

Επίσης ζητήθηκε επίσημα και η άποψη της Επιτροπής Βιοηθικής, το πόρισμα της οποίας δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

Η ΝΔ απαντώντας στην γελοία και ασόβαρη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο για αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγορεί πως για να καταψηφίσει την ρύθμιση εφηύρε την προαιρετική υποχρεωτικότητα. "Όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους, τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν, που θα έλεγε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κούλογλου. Περιμένουμε ότι μετά την προαιρετική υποχρεωτικότητα, θα ακούσουμε για υποχρεωτική προαιρετικότητα".




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου