Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Ιερά Σύνοδος: Σε απολογία οι μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας για το «αντάρτικο» το Πάσχα

 


Σε απολογία κλήθηκαν οι μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας Κοσμάς στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Αυγούστο.

Όπως τονίζεται στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ, οι ιεράρχες θα απολογηθούν προφορικά «σχετικώς προς τις επιστολές και λοιπές ενέργειες, με τις οποίες εξεδήλωσαν απειθαρχία και έλλειψη σεβασμού προς την ομόφωνη απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως προς την έκτακτη διαδικασία τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνέστησε την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ενώ προσθέτει πως θα ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή, προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Επιπρόσθετα, η ΔΙΣ εξ αιτίας του διοικητικού κενού που έχει προκύψει στη Μητρόπολη Περιστερίου από την αδυναμία, λόγω ασθενείας, της άσκησης των καθηκόντων του μητροπολίτη Κλήμεντος, ενέκρινε τροποποίηση του 263/2014 Κανονισμού «Περί συγκροτήσεως, αρμοδιοτήτων και λειτουργίας των Μητροπολιτικών Συμβουλίων των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος», η οποία προβλέπει ότι σε Μητροπόλεις, οι ποιμενάρχες των οποίων αδυνατούν προσωρινά να ασκήσουν τα καθήκοντα τους και επιπλέον δεν έχουν ορίσει αναπληρωτή τους, θα διορίζεται έξαρχος μητροπολίτης ως πρόεδρος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου για τις τρέχουσες διοικητικές ανάγκες.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου