Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κύπρος: Τούρκικη ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά σκάφους του Λιμενικού

 


Σοβαρή πρόκληση με τουρκική ακταιωρό σημειώθηκε στην Κύπρο. 

Οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ και ανάγκασαν το σκάφος του κυπριακού λιμενικού να αποχωρήσει από την περιοχή όπου περιπολούσε στην ακριτική Τηλλυρία, στην επαρχία Πάφου.

Η ακταιωρός της Τουρκίας άνοιξε πυρ με σκοπό να αναγκάσει το μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας της Κύπρου να αποχωρήσει από το σημείο, περίπου οκτώ ναυτικά μίλια στα ανοιχτά του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας στην Πάφο.

Η σοβαρή προκλητική ενέργεια απο το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν έγινε στις 03:30 τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου, λίγες μέρες πριν από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος του λιμενικού με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα, βρισκόταν σε περιπολία 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Η τουρκική ακταιωρός εμφανίστηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος του λιμενικού της Κύπρου, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό!

Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy πρόκειται για δυο βολές που ρίχθηκαν στον αέρα και δεν στόχευσαν το σκάφος και δεν υπήρξαν τραυματισμοί οι ζημιές. 

Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου